Ministerijos Vilniuje funkcijas dubliuojančiame Kauno padalinyje dirbs kauniečiai, šiuo metu važinėjantys dirbti į ŽŪM ar kitas ministerijas sostinėje, taip pat - žmonės iš Kauno regiono, pareiškę norą dirbti ministerijoje.

Iš viso buvo paskelbta 17 atrankų konkursų. Dalis jų jau baigėsi, į kitas pareigybes dar tebevyksta dokumentų priėmimas, netrukus bus skelbiami ir nauji konkursai.

I. Kanto gatvėje Kaune įsikursianti ir veiklos tęstinumą užtikrinsianti „veidrodinė“ ministerija dirbs tol, kol šiame mieste, išnuomojus naujas patalpas, bus įkurdinta visa ŽŪM.

Numatyta, kad 2020 m. pirmąjį ketvirtį nuomojamose patalpose Kaune įsikurs ŽŪM ir dvi jai pavaldžios institucijos – Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) ir Nacionalinė mokėjimo agentūra.

ELTA primena, kad tikslas perkelti ŽŪM į Kauną yra nurodytas Vyriausybės programoje. ŽŪM yra paskelbusi skaičiavimus, jog ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad jau kitąmet ŽŪM ir jai pavaldžios įstaigos bus perkeltos ir dirbs Kaune, o kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų.

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) profesinė sąjunga praėjusią savaitę išplatino pranešimą, kuriame kategoriškai prieštarauja, jų teigimu, skubotam, nemotyvuotam ir ekonomiškai bei finansiškai nepagrįstam Nacionalinės žemės tarnybos centrinio padalinio perkėlimui iš sostinės į Kauną.

Profsąjungos pranešime teigiama, kad NŽT centrinio padalinio perkėlimas iš vieno miesto į kitą, keičiant buveinės adresą, pagal Darbo kodeksą yra esminis pakeitimas su visomis iš to einančiomis pasekmėmis, išeitinėmis išmokomis darbuotojams ir kitomis išlaidomis. Anot pranešimo, tokia administracinė pertvarka gali būti prilyginta reorganizacijai, kuri NŽT jau buvo įvykdyta prieš metus.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pirmadienį susitinka su ministerijai pavaldžių NŽT ir Nacionalinės mokėjimo agentūros profesinėmis sąjungomis ir darbuotojais. Be kitų, bus aptariamas ir perkėlimo į Kauną klausimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)