Šienainis yra pavytinta ir fermentuota žolė, naudojama kaip pašaras gyvuliams.

Anot „My Land LT“ akcininko Manto Stonkaus, leidimas didelio proveržio rinkoje neatneš, tačiau bendrovė jau turi klientų Kinijoje, kurie norėtų prekiauti jos produkcija ir ketina šia galimybe pasinaudoti.

„Jis (leidimas – BNS) yra aktualus kažkiek, bet nėra esminis. Eksportuojame labai plačiai, čia viena iš rinkų, kažkokio perversmo nėra. (...) O jeigu atsivėrė (rinka – BNS), tai taip, bandysime, turime ten savo klientus, kurie nori prekiauti mūsų produkcija, bandysim toliau važiuot“, – BNS sakė M. Stonkus.

„Viskas čia nauja ir nėra aišku, kokie ten reikalavimai bus, kadangi šioje rinkoje nesame prekiavę. Buvo tik pavyzdžiai siųsti ir parodose dalyvavome, tai dar neaišku ir koks susidomėjimas, ir kaip viskas bus“, – pridūrė jis.

Anot M. Stonkaus, bendrovė šienainį eksportuoja į Pietų Korėją, Malaiziją, Indoneziją, Skandinavijos ir Europos šalis. Iš viso per metus eksportuojama apie 15 tūkst. tonų šienainio. Be to, įmonė prekiauja šienainiu ir kitais pašarais bei papildais žirgams.

Ekologiniu ūkininkavimo bendrovė „Auga group“ taip pat teigė planuojanti eksportuoti šienainį į Kiniją ateityje.

„Tai, kad gauti leidimai – džiugi žinia, nes bendrovė ateityje norėtų eksportuoti šienainio į Kiniją“, – BNS teigė „Auga group“ Komunikacijos projektų vadovas Matas Miknevičius.

Anot jo, dabar bendrovė šienainio neeksportuoja, tačiau keliskart yra išvežusi į Europos Sąjungos šalis.

Žemės ūkio viceministras Venantas Griciūnas šią savaitę Pekine su Kinijos Generalinės muitinės administracijos viceministru Zhang Jiwenu (Džang Dzivenu) pasirašė protokolą dėl šienainio importo iš Lietuvos.

Kinijos ekspertai tikrinti lietuvišką šienainį buvo atvažiavę dar 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)