Įmonės pranešime nurodoma, kad šiais metais VMU urėdija planuoja pagaminti 3,8 mln. kubinių metrų žaliavinės medienos. Maždaug trečdalį medienos ruošos darbų bendrovė atlieka savo pajėgumais, o likusią dalį perka viešųjų pirkimų įstatymo numatyta tvarka. Keturiuose regioniniuose padaliniuose galioja iš anksčiau sudarytos medienos ruošos paslaugų sutartys, o 22 regioniniai padaliniai skelbė konkursus medienos ruošos paslaugoms pirkti. Dalyje regioninių padalinių buvo nupirkti ne visi reikalingų paslaugų kiekiai, todėl, atnaujinus viešųjų pirkimų konkursų dokumentus, nauji viešųjų pirkimų konkursai bus skelbiami netrukus.

„Įsteigus vieną įmonę - Valstybinių miškų urėdiją, parengtos vienodos medienos ruošos darbų pirkimo sąlygos. Jos paruoštos taip, kad šias paslaugas galėtų lygiateisiškai teikti ir maži tiekėjai, netgi pavieniai asmenys, taip pat ir stambios bendrovės. Siekiama sudaryti galimybę rangovams specializuotis, atskiriant medienos ruošos paslaugų pirkimus nuo miškininkystės darbų pirkimų. Sudarytos ir kokybiškai vykdomos sutartys gali trukti iki 36 mėnesių, t. y. ilgiausias įstatymu leidžiamas sutarties terminas, kuris taip pat leis rangovams jaustis stabiliau ir geriau planuoti savo veiklą ir plėtrą“, - pranešime cituojamas VMU direktorius Marius Pulkauninkas.

Kiekvienas tiekėjas, įsivertinęs savo gamybinius pajėgumus, gali teikti pasiūlymus pageidaujamoms darbų apimtims, kurių minimalus kiekis - 2000 kubinių metrų. Vienas tiekėjas gali teikti pasiūlymus ne daugiau kaip 30 proc. medienos ruošos paslaugų apimties viename regioniniame padalinyje, primena VMU.

Iki 2018 metų pradžios tuometėse urėdijose buvo taikomas skirtingas perkamų medienos ruošos paslaugų grupavimas: 22 regioniniuose padaliniuose buvo nurodyta viso padalinio teritorija, 18 regioninių padalinių - atskiros girininkijos, o dviejuose padaliniuose taikytas mišrus grupavimas. Medienos ruošos ir miškų ūkinių darbų paslaugos 22 regioniniuose padaliniuose buvo perkamos kartu, 14 regioninių padalinių - atskirai, o likusiuose - mišriai.

Nuo šių metų pradžios, kaip nurodo VMU, 2019 metams medienos ruošos paslaugos perkamos atskirai nuo miško ūkinių darbų paslaugų. Tai leidžia efektyviau planuoti ir vykdyti veiklą bei specializuotis atskiruose procesuose, pažymi VMU.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)