Eksporto leidimas gautas tarpusavio pasitikėjimo pagrindu, be Japonijos ekspertų audito atlikimo Lietuvoje, abiejų šalių veterinarijos tarnyboms susitarus ir suderinus veterinarijos sertifikatus.

Pagal Japonijos reikalavimus, į šią šalį eksportuojamiems arkliams turi būti atlikti įvairūs klinikiniai, mikrobiologiniai ir užkrečiamųjų ligų tyrimai. Likus 60 dienų iki gyvūnų vežimo, juos privaloma laikyti karantino patalpose.

Pernai taip pat suderintas sertifikatas gyvūnų augintinių eksportui ir keliavimui su jais.

Veterinarijos tarnybos duomenimis, 2018 metais Japonijos rinkai išsiųsta beveik 1,8 tūkst. tonų pieno produktų – maistinių pieno miltų, sūrių, pieno, cukraus, varškės desertų, varškės, pieno konservų, grietinėlės, 440 tonų žuvų ir jų gaminių, apie 140 tonų mėsos gaminių, 41,5 tonos kiaušinių produktų, daugiau nei 172 tonos šunų ir kačių ėdalo.