Atitinkamai pakeistas ir Savivaldybių aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos įstatymas. Už buvo 78 parlamentarai, prieš - 1, susilaikė - 2.

Šiuo metu galiojančiuose teisės aktuose nustatyta, kad iki 2019 m. sausio 1 d. lėšos, surinktos už medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimą, paskirstomos taip: 30 proc. patenka į Aplinkos apsaugos rėmimo programą, o 70 proc. į savivaldybės, kurios teritorijoje naudojami medžiojamieji gyvūnai, aplinkos apsaugos specialiąją programą ir vilkų ūkiniam gyvūnams padaryta žala yra atlyginama iš Savivaldybių aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos.

Žymiai padidėjus vilkų skaičiui dauguma savivaldybių pristinga lėšų vilkų ūkiniams gyvūnams padarytai žalai atlyginti, trūksta lėšų kitoms svarbioms priemonėms įgyvendinti.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. įsigaliojus įstatymų pakeitimams, kuriais du kartus padidinti mokesčio už medžiojamuosius gyvūnus tarifai ir pakeistos jų paskirstymo proporcijos, bus nustatytas kitoks lėšų už medžiojamųjų gyvūnų išteklių panaudojimą paskirstymas - 50 proc. lėšų skirti Aplinkos apsaugos rėmimo programai ir 50 proc. savivaldybės, kurios teritorijoje naudojami medžiojamieji gyvūnai, aplinkos apsaugos specialiąją programą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)