Tai vienintelė vieta šalyje, kur galima legaliai priduoti gyvūninės kilmės atliekas, tokias, kaip kritę gyvūnai ar gamybos atliekos.

„Buvome gavę informaciją, kad praeitą savaitę ir šios savaitės pradžioje gamyklos techniniai darbuotojai ir vairuotojai nedirbo – reikalavo sumokėti atlyginimus. Šiuo metu žinome, kad padėtis pasitaisiusi ir šalutiniai gyvūniniai produktai surenkami. Tačiau įmonėje sugedęs presas ir ji negali dirbti pilnu pajėgumu“, – aiškina Vidmantas Paulauskas, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas.

Rekvizitai.lt duomenimis, spalio mėnesį įmonėje vidutinis atlyginimas buvo 1 521,19 eurai, atlyginimų mediana 1 271,90 eurai. Bendrovėje 120 darbuotojų.

Kadangi gyvūninių produktų rinkoje padaugėję, visų apdoroti bendrovė nespėja ir kartais tarnyba gauna skundų, kad ne visi siūlomi produktai operatyviai paimami. Be to, jie nebuvo keletą dienų renkami ir dabar pasivyti grafiką sudėtinga.

„Tikimės, kad šis strigtelėjimas buvo laikinas, įmonė grįžo į normalų darbo režimą. Padėtį sekame ir jei kas nors keisis, apie tai sužinosime per keletą valandų ir jei reikės ieškosime alternatyvos“, – dėlioja V. Paulauskas.

Pati įmonė įvykių telefonu nekomentavo. DELFI išsiuntė klausimus elektroniniu paštu ir kai bus gautas atsakymas informaciją papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)