Kaip netrukus paaiškėjo, elektra dingo dėl aukštos įtampos laido, kuris nutrūko neįprastomis aplinkybėmis. Čia pasidarbavo bebras.. Jis apgraužė medį, šis virto tiesiai ant laido, o kibirkštys įžiebė gaisrą – užsidegė pieva šalia miesto viaduko. Netrukus į gaisro vietą išskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, degantį viaduko šlaitą jie užgesino. Tačiau bėda nedingo – miesto dalis ir visas centras toliau buvo be elektros.

Kaip „Gimtąjį...“ informavo Rokiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Virgilijus Kulikauskas, gaisro kaltininkas buvo aiškus – bebro dailiai a pgraužtas medis tiesiog nuvirto ant laidų. Ar elektra dingo jau užvirtus medžiui, ar vėliau dėl kitų aplinkybių, bus patikslinta. Anot V. Kulikausko, ugniagesiai, pažaboję ugnį, dar laukė elektros tinklų darbuotojų, mat įvykio vieta buvo nesaugi.

Vos dingus elektrai, elektros tinklų atstovai „Gimtąjį...“ informavo nežinantys avarijos masto, todėl negalintys tiksliai pasakyti, kada tiekimas bus atnaujintas. Elektros tiekimas buvo atnaujintas po kelių valandų.