Ekstremalioji situacija buvo paskelbta š. m. birželio 18-ąją Josvainių, Pernaravos, Krakių, Dotnuvos, Gudžiūnų, Surviliškio, Vilainių, Truskavos, Šėtos, Kėdainių miesto seniūnijose, rašoma pranešime spaudai.

Penktadienį Ekstremalių situacijų komisija rajone atšaukė ekstremaliąją situaciją dėl afrikinio kiaulių maro.

„Rugsėjo 19 dienos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu yra panaikintas ligos židinys. Afrikinis kiaulių maras buvo nustatytas šių metų birželio 16 dieną, kai rajone buvo užfiksuoti pirmieji kiaulių kritimai. Atlikus tyrimus buvo patvirtintas kiaulių maras. Šiai dienai židinys yra likviduotas, atlikti visi būtini darbai“, – sakė Kėdainių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Alfonsas Genys.

Savivaldybės lygio ekstremalioji situacija 2018 m. birželio 18 d. buvo paskelbta Kėdainių rajono savivaldybės Josvainių, Dotnuvos, Kėdainių miesto, Krakių, Pelėdnagių ir Pernaravos seniūnijose, nustačius, kad Josvainių seniūnijos Svilių kaimo vieno ūkio kiaulės yra užkrėstos afrikiniu kiaulių maru. Visos 850 kiaulių buvo utilizuotos. Praėjus kelioms dienoms, birželio 25-ąją, afrikinis kiaulių maras nustatytas Krakėse, Krakių žemės ūkio bendrovės kiaulių ūkyje, kur laikoma 900 kiaulių.

Šiuo metu rajone suskaičiuojama apie 150 smulkių kiaulių augintojų, augintojų iki dešimties kiaulių. Stambių kiaulių ūkių rajone nėra.