„Lietuvos maisto produktų gamintojai žvalgosi į Kinijos rinką, tačiau kol kas eksportuoja tik šalies pieno produktų gamintojai. Šiandien susitikime su Kinijos prekybos ministru Zhong Shanu sutarta stiprinti dvišalę prekybą, o Kinija savo ruožtu pasirengusi importuoti daugiau lietuviškos kilmės maisto produktų, įskaitant jautieną ir iš grūdinių kultūrų pagamintus gaminius“, - ministerijos pranešime cituojamas V. Sinkevičius.

Pasak ministro, į didelę Kinijos rinką siekia eksportuoti daugybė pasaulio įmonių, todėl konkurencija reikalauja ir verslo investicijų į rinkodarą, laiko rinkos poreikiams suvokti. Visgi užėmus net ir labai nedidelę dalį rinkos, galima ženkliai padidinti pardavimo mastą. Be to, ilgalaikėje perspektyvoje Kinijos rinkos svarba tik augs.

„Norėdama paskatinti šalies verslą ieškoti alternatyvių rinkų Ūkio ministerija ir „Invega“ teikia eksporto kredito garantijas už lietuviškos kilmės prekių eksportą į šalis, kur yra didelė neatsiskaitymo rizika, ir leidžia Lietuvos eksportuotojams parduoti prekes su galimybe atidėti mokėjimą, padengiant iki 90 procentų dėl pirkėjo nemokumo patirtų nuostolių. Ši priemonė taikoma ir eksportuojantiems į Kinijos rinką, todėl verslo rizika minimizuojama“, - cituojamas ūkio ministras.

2017 metais, palyginti su 2016 metais, Lietuvos eksportas į Kiniją išaugo 46 procentais ir siekė 180 mln. eurų. Lietuva daugiausia eksportavo baldų ir jų dalių, medienos, lazerių ir kitų optinių aparatų, variklių ir turbinų, durpių, santechnikos įrenginių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)