„Mes norime taisyklėmis pagrįstos ir atviros prekybos be protekcionizmo“, – kalbėjo J. Kloeckner per žemės ūkio ministrų susitikimą Buenos Airėse.

Ispanijos žemės ūkio ministras Luisas Planas teigė, kad prekybos ginčai gerokai kenkia žemės ūkio sektoriui. Taip pat buvo diskutuojama apie tvarų žemės naudojimą, priemones, užkertančias kelią maisto produktų švaistymui ir naujų technologijų vaidmenį žemės ūkio sektoriuje.

L. Planas akcentavo ryšį tarp tvaraus žemės ūkio ir kovos su klimato kaita. Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga neseniai pasiekė išankstinį prekybos susitarimą. JAV pažadėjo artimiausiu metu negrasinti tarifais automobilių importui. Prekybos konfliktas kilo, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas įvedė tarifus plienui ir aliuminiui.

Prancūzija priešinasi žemės ūkio įtraukimui į didžiulius prekybos susitarimus su Jungtinėmis Valstijomis, nes nerimauja dėl galimo neigiamo poveikio Europos maisto, sveikatos priežiūros ir aplinkos apsaugos standartams.

G20 grupę sudaro Argentina, Australija, Brazilija, Kanada, Kinija, Prancūzija, Vokietija, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, Pietų Korėja, Meksika, Rusija, Saudo Arabija, Pietų Afrika, Turkija, Didžioji Britanija, Jungtinės Valstijos ir ES.

Kartu jos kontroliuoja maždaug 69 proc. žemės ūkio paskirties žemės ir 80 proc. pasaulinės prekybos žemės ūkio produktais.