Tai siūlančią Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai „tvarkiečiai“ Remigijus Žemaitaitis, Vytautas Kamblevičius ir Ona Valiukevičiūtė.

Jų nuomone, sumažintas PVM tarifas malkoms, medžio ir šiaudų granulėms bei briketams, skatintų kurą pirkti oficialiai ir taip vystytų skaidrią kuro privatiems namų ūkiams rinką, padėtų surinkti daugiau mokesčių į valstybės biudžetą ir skatintų atsinaujinančios energetikos plėtrą.

„Tvarkiečių“ nuomone, tai padėtų siekti Lietuvos įsipareigojimų Europos Sąjungai dėl klimato kontrolės, augintų visuomenės sąmoningumą renkantis kuro rūšis.

„Lietuvoje malkų, medžio ir šiaudų granulių bei briketų tiekimas į privačius namus šiuo metu yra šešėlinės ekonomikos zonoje. Įsisenėjusi praktika, kad malkos ir kitas biokuras yra perkami už grynuosius pinigus, sąskaitos, dažnu atveju, nėra išrašomos, o valstybė praranda didžiulius pinigų srautus vien todėl, kad nėra užtikrinamas lengvatinis PVM tarifas malkoms ir kitam biokurui“,- sako projekto iniciatoriai.

Jie pastebi, kad esama nemažai šalių, kurios, skatindamos atsinaujinančią energetiką, taiko PVM lengvatas biokurui (Latvija, Anglija, Belgija, Airija).

„Todėl Lietuvai reiktų taip pat sekti geruoju pavyzdžiu“, - mano įstatymo pataisą įregistravę Seimo nariai.

Šiuo metu malkoms, medžio ir šiaudų granulėms bei briketams yra taikomas 21 proc. PVM tarifas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)