„Bayer“ išliks kaip įmonės pavadinimas, o „Monsanto“ pavadinimo nebeliks“, – teigė Leverkuzene (Vokietija) įsikūrusi grupė savo pranešime. Ji pridūrė, kad tikisi užbaigti 63 mlrd. JAV dolerių (54 mlrd. eurų) vertės sandorį ketvirtadienį.

Vadovai planuoja susijungusį agrocheminį padalinį pavadinti „Bayer Crop Science“, kai pirkimas bus baigtas, pranešė Vokietijos verslo laikraštis „Handelsblatt“, cituodamas „pramonės šaltinius“.

Tokio įspūdingo dydžio sandoris pasaulinei milžinei reikš 115 tūkst. naujų darbuotojų ir 45 mlrd. eurų pajamų.

„Bayer“ sandoriui skyrė didžiulius išteklius, pritraukusi 57 mlrd. dolerių, įskaitant naujų akcijų išleidimą.

Aplinkosaugininkai nepatenkinti „Bayer-Monsanto“ susijungimu, nes baiminasi, kad jis suteiks pernelyg daug galių pagrindiniams pasaulio genetiškai modifikuotų augalų gamintojams. Laiške Europos Komisijai (EK), prieš kovą patvirtinant susijungimą, „Friends of the Earth Europe“ rašė, kad milijonas žmonių pasirašė peticijas, raginančias ES konkurencingumo komisarę Margrethe Vestager blokuoti šį susijungimą.

„Mes negalime leisti milžiniškoms bendrovėms kontroliuoti mūsų maisto sistemos“, - sakė Christianas Rollmannas iš protesto grupės „Wir haben es satt“ („Mums jau gana“).

Pradėdama „Monsanto“ perėmimo sandorį „Bayer“ pažadėjo, kad Europoje nenaudos genetiškai modifikuotų augalų.

EK „Bayer“ ir „Monsanto“ susijungimą patvirtino kovą, bet jo užbaigimui iškėlė nemažai griežtų sąlygų. „Bayer“ privalėjo parduoti savo turtą sėklų, pesticidų ir skaitmeninės žemdirbystės srityse, siekiant, kad minėtų padalinių veikla nesikirstų su turtu, kurį įmonė įsigis sandoryje su „Monsanto“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją