Anot „Rokiškio sūrio“ vadovo Daliaus Trumpos, įmonę eksportas į šią šalį domina dėl to, kad „tai pakankamai didelė, besivystanti šalis.„

„Jei pradedi dirbti tokiose šalyse kaip Pietų Korėja, Kinija, o Indonezija yra toje pačioje pusėje, tai susidaro sinergija dirbant į tą pusę, gali komandą suformuoti visoms šalims. Taip pat kai kurios Lietuvos įmonės jau, kiek žinau, buvo gavusios leidimų ir ten sėkmingai eksportavo produkciją“, - Eltai sakė D. Trumpa.

Paklaustas, kokią produkciją būtų galima eksportuoti į šią šalį, jis sakė, kad „kol neturi leidimų, smulkiai išnagrinėti tos rinkos nėra tikslo.„

„Tai tikrai ne švieži pieno produktai. (...) Bet tai yra sūriai, pieno miltai, galbūt sviestas“, - kalbėjo D. Trumpa.

„Vilkykiškių pieninės“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius taip pat sakė, kad jo valdoma įmonė mato „didelę prasmę turėti leidimus eksportuoti į Indoneziją“.

Anot jo, eksportuojama galėtų būti sausi pieno produktai.

„Daugiausia pienas, pieno milteliai, bet, aišku, mocarelos sūris taip pat galėtų būti“, - Eltai sakė G. Bertašius.

„Marijampolės pieno konservų“ vadovas Rimas Varkulevičius Eltai sakė, kad įmonė Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybai pateikė prašymus dėl eksporto į Indoneziją, taip pat bendravo su Indonezijos ambasadoriumi.

„Marijampolės pieno konservai“ jau turi ilgametę patirtį eksportuojant produkciją Kiniją ir į kitas Azijos valstybes, juo labiau, kad mes gaminame pieno miltus ir pieno konservus, tai yra produkcija, kuri tinka tuose kraštuose“, - komentavo R. Varkulevičius.

ELTA primena, kad pirmadienį Žemės ūkio ministerija pranešė, jog galimybe eksportuoti į Indoneziją domisi 13 pieno perdirbimo įmonių ir viena kiaušinių perdirbėja.

„Indonezijos atstovai informavo, kad norint toliau tęsti derybas reikia pateikti sąrašą kiekvienos įmonės importuotojų, kurie ir taps atsakingi už produktų saugą, kai bus įvertinti oficialios kontrolės dokumentai bei atlikti auditai įmonėse“, - buvo teigiama ministerijos pranešime.

Šiuo metu Indonezija pieno produktais apsirūpina tik 18 proc., tačiau siekiama, kad siektų bent 40 proc.