Gegužės mėnesio ateities sandorių žaliavinio cukraus kaina ICE biržoje trečiadienį smuko 1,1 proc. ir pirmą kartą nuo 2015 metų rugsėjo nusileido žemiau 0,12 JAV dolerio už svarą kartelės.

„Rinkai sunku neatsižvelgti į cukraus gamybos augimą ir dėl palankių oro sąlygų, ir vyriausybių politikos“, – pareiškė žaliavų prekybos brokerių įmonės „ED&F Man Capital“ analitikas Michaelas McDougallas (Maiklas Makdugalas), kurį cituoja britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Analizės įmonės „F.O. Licht“ skaičiavimais, cukraus gamyba Indijoje kovo 31 dieną pasibaigusiais žemės ūkio metais pašoko 49 proc. iki 28,2 mln. tonų, o Tailande – 30 proc. iki 13 mln. tonų.

Dėl cukraus kainų kritimo įmonės, susijusios su šiuo sektoriumi, jau susiduria su problemomis, rašo „The Financial Times“.

Pavyzdžiui, žemės ūkio produktais prekiaujanti įmonė „Bunge“ jau anksčiau paskelbė planuojanti parduoti savo cukraus gamyklas Brazilijoje, o žemės ūkio ir pramonės grupė „Louis Dreyfus Company“ buvo priversta savo Brazilijos padaliniui „Biosev“ skirti papildomą 1,45 mlrd. JAV dolerių kapitalą.

Vokietijos cukraus gamintoja „Suedzucker“ praėjusį mėnesį paskelbė silpnas šių finansinių metų prognozes ir konkrečiai paminėjo nuogąstavimus dėl „cukraus kainų silpnumo – ir Europoje, ir visame pasaulyje“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)