Ūkininkai, siekiantys tiesioginių išmokų bei paramos pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones, privalo laikytis kompleksinės paramos reikalavimų. Kaip pareiškėjai jų laikosi, kontroliuoja NMA ir VMVT.

Siekdama sumažinti kontroliuojančių institucijų apsilankymų skaičių ūkiuose, NMA, bendradarbiaudama su VMVT, optimizavo atrankos ūkių patikroms mechanizmą. Tai padarius, ženkliai – net 2,5 tūkst. (25 proc.) – sumažės atliekamų patikrų tikrųjų ūkininkų ūkiuose, o institucijos daugiau dėmesio galės skirti rizikingiems pareiškėjams.

Artimiausias patikrų ciklas – kovo mėnesį. Jam prasidėjus, NMA specialistai planuoja vykti į ūkius patikrinti, kaip pareiškėjai laikosi vieno iš kompleksinės paramos reikalavimų – draudimo mėšlą ir (ar) srutas skleisti nuo lapkričio 15 d. iki balandžio 1 d., išskyrus atvejus, kai Lietuvos Respublikos aplinkos ministro ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro atskiru įsakymu yra nustatyta kitaip (2017 m. draudžiamojo laikotarpio pradžia – gruodžio 1 d.). Draudžiamuoju laikotarpiu laukuose negali būti randama neįterpto mėšlo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)