Tuo pačiu laikotarpiu atsisakyta išduoti 4 sutikimus įsigyti žemės ūkio paskirties žemę, nes turimi žemės ūkio paskirties žemės plotai viršija 500 ha.

Per sausio mėnesį į teritorinius NŽT skyrius asmenys kreipėsi ir dėl sutikimų įgyti teisę valdyti juridinį asmenį ar jo dalį, kuriam nuosavybės teise priklauso daugiau kaip 10 ha žemės ūkio paskirties žemės. Išduota jau 11 tokio pobūdžio sutikimų.

Iš viso sausio mėnesį NŽT gavo 1664 prašymus išduoti sutikimą žemės ūkio paskirties žemei įsigyti.

Sutikimų išdavimo ar atsisakymo išduoti sutikimą procedūra, kaip numatyta, gali užtrukti iki 15 darbo dienų nuo prašymo išduoti sutikimą gavimo dienos. NŽT ne tik vertina dokumentus, suteikiančius asmeniui pirmumo ir bendrą teisę įsigyti žemės ūkio paskirties žemės, bet ir tikrina valstybės įmonių registrų duomenis apie asmenų turimus žemės plotus ir (ar) akcijas juridiniuose asmenyse, valdančiuose žemės ūkio paskirties žemę.

Sutikimas yra išduodamas nustačius, kad bendras įsigytos (priklausančios) žemės plotas ir (ar) turimų akcijų kiekis juridiniuose asmenyse, valdančiuose žemės ūkio paskirties žemę, neviršija nustatytų didžiausių įsigyjamos žemės ūkio paskirties žemės ploto dydžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)