„Esame ir toliau pasirengę vystyti bendradrabiavimą, o jis vyksta aktyviai (...). Turime puikias perspektyvas bendradarbiauti ir žemės ūkio srityje. Laukiame sertifikatų mūsų paukštienai – kas buvo pažadėta artimiausiu metu“, – po susitikimo su šios šalies vadovu kalbėjo Dalia Grybauskaitė. Jos kalbos įrašą išplatino Prezidentūra.

Pernai liepą Lietuvoje lankęsi korėjiečių specialistai vertino šalies paukštienos gamintojų pasirengimą bei galimybes eksportuoti produkciją.

Maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika teigia, kad preliminarios tikrinimo išvados buvo teigiamos, bet galutinių dar laukiama.

„Rudenį Korėjos specialistai prašė papildomų duomenų, ta informacija jiems buvo nusiųsta. Derybų procesas vyksta intensyviai (...) ir laukiame galutinių išvadų. Kiek nuo mūsų priklauso, stengiamės kaip galima operatyviau suteikti visą informaciją“, – BNS sakė D. Remeika.

Kaip teigia tarnyba, derybos dėl paukštienos eksporto su Pietų Korėjos institucijomis pradėtos dar 2014 metų pabaigoje. Šiuo metu iš Lietuvos į šią šalį vežami pieno produktai ir pašaras naminiams gyvūnams.

Pietų Korėjoje viešinti Lietuvos vadovė su prezidentu Moon Jae-Inu (Mun Džejinu) aptarė dvišalių ryšių stiprinimą ekonomikos, verslo, inovacijų srityse, tarptautinę saugumo padėtį ir kitus klausimus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)