Ir nors didesnėje Lietuvos dalyje kritulių pritrūko didesniam grūdų derliui, orai itin palankūs sklandžiam javapjūtės procesui. Pasak „Konekesko“ Žemės ūkio technikos ir įrangos departamento direktoriaus Virginijaus Apšegos, dėl sausų orų ūkininkų technika beveik nesusiduria su problemomis nuimant derlių. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvos ūkiuose naudojama lygiai tokia pati pažangi technika kaip ir kituose Europos ūkiuose.

Technika ūkininkams seniai padeda ne tik greitai nukulti derlių, bet ir gerinti jo kokybę dar kūlimo proceso metu. Žemės ūkio technikos gamintojai šiandien siūlo darbui pasitelkti netgi vaizdo kamerą - ji iš įrašo nustatyto grūdų ir negrūdinių priemaišų santykį, pagal kurį galima keisti derliaus nuėmimo nustatymus.

Taip pat siūlomos tokios funkcijos kaip automatiškai valdomas derliaus nuėmimo greitis, grūdų nuostolius mažinantys ventiliatoriaus greičio nustatymai, naudojami dirbant nelygius paviršius, specialios kūlimo sistemos, skirtos didinti kūlimo našumą ir kiti sklandžiai javapjūtei naudingi nustatymai…

Užsakymo nr.: PT_78858907