Vasara, rodos, visas įpareigoja pradėti masiškai kūdintis ir sportuoti. O ką daryti toms, kurios sau gražios tokios, kokios yra, tik nori šiek tiek atsišviežinti? Arba tokioms, kaip aš, kurios neturi valios nei dietų laikytis, nei reguliariai mankštintis? Net ir idealių formų moterims praverstų skirti dėmesio savo kūnui, sveikatai ir panaikinti visus žiemos nuovargio pėdsakus nuo veido ir kūno.

Taigi, pateikiu kelis pasiūlymus, ką turėtume daryti, kad dingtų nuovargio pėdsakai, keli nereikalingi kilogramai ir atrodytume žvaliau.

1. Kavą pakeisk arbata. „Latte" kavą su pienu mėgsta, matyt, visi. Tačiau riebus pienas tikrai nepadeda tobulinti figūros. Verčiau šį skanėstą pakeiskite žaliąja arbata su citrina. Net jei arbatą geriate su cukrumi, ji bus mažiau kenksminga jūsų formoms. Žalioji arbata yra natūralus antioksidantas, kuris pagreitina medžiagų apykaitą ir skaido cukrų, degindamas šimtus kalorijų. Todėl gerkite šaltą ar karštą, 3-4 puodelius per dieną.

2. Vaikščiokite pėsčiomis. Atėjo laikas, kai galime nesusitraukusios nuo šalčio, nuvykti iš taško A į tašką B pėsčiomis. Jei iki darbo ar parduotuvės nėra didelis atstumas - pasivaikščiok. Automobilis arba viešasis transportas yra patogus dalykas, bet eidama ne tik pamankštinsi kojų raumenis, bet ir pravėdinsi galvą bei pasimėgausi vasariškais vaizdais - žydinčiomis gėlėmis ir medžiais. O gal, jei pasiseks, spėsi akis paganyti ir į praeinančius vyrukus. Tai tikrai paparasta meditacijos forma, kuri atpalaiduoja nervų sistemą.

3. Pasigaminkite pietus ar vakarienę. Išsitraukite prijuostę, išbandykite naujus receptus ir neškitės pasigamintą maistą į darbą. Namuose gamintas maistas ne tik sveikesnis, bet dažniausiai ir pigesnis nei nuolatinis pietavimas kavinėse ar restoranuose. Už sutaupytus pinigėlius pasidovanokite naują maudymosi kostiumėlį ar suknelę. O pats didžiausias gaminimo namuose pliusas - ruošdamos maistą ragaujate, uostote kvapus ir šitaip tampate sotesnė, todėl suvalgysite mažesnę porciją.

4. Gerai išsimiegok. Tyrimai rodo, kad gerai išsimiegojęs žmogus suvartoja mažiau kalorijų per dieną negu tie, kurie yra išsekę. Tinkamai neišsimiegoję žmonės per dieną suvartoja 300 kalorijų daugiau nei tie, kurie yra gerai pailsėję. Ar tai nėra tinkamas pretekstas eiti ankščiau miegoti?

5. Nepasiduokite draugų įtakai. Draugai gali daryti ne itin gerą įtaką jūsų pasirinkimams. Vakarėliai, kuriuose vartojamas alkoholis, vėlyvos vakarienės tikrai nepadės jūsų organizmui pailsėti. Tas pats ir su kolegomis, kurie atnešę dėžutę spurgų, visus jomis vaišina. Prieš tiesdamos ranką link tokios kalorijų bombos, pagalvokite, ar tikrai jos norite, ar tiesiog pasiduodate miniai?