Priežastis – maistas, kurį įmetėte į skrandį, neišlaukusi normalaus pusryčių laiko. Yra produktų, kurių geriau vengti, kai esate išalkusi, tai yra geriau atsigerti vandens, suvalgyti kažko kito, o tik po to jau tų „draudžiamų“ produktų.

Apelsinas (ir kiti citrusiniai vaisiai)
Jei suvalgysite tuščiu skrandžiu, skrandyje ims kauptis dujos bei rūgštys.

Šalti gėrimai
Jie dirgina skrandį ir žarnyną, dėl to gali sutrikti fermentavimo reakcijos, kurios sukelia tam tikras ligas. Gali net sutrikti menstruacinis ciklas.

Gudobelė
Didelis kiekis įvairių rūgščių (vyno, citrinų ir kt.) skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Pasekmė – skrandis persipildo dujomis ir rūgštimis.

Jogurtas
Jei tuščiu skrandžiu valgysite šį pieno produktą, jis praras nemažai naudingų medžiagų. Jogurtą patariama valgyti po valgio parėjus 2 valandoms arba prieš miegą. Tokiu atveju jis tikrai padeda virškinimui.

Saldžios bulvės
Tanino rūgštis ir pektinas skatina išsiskirti skrandžio sultis, dėl to žmogus jaučiasi nepatogiai.

Persimonai
kaip ir saldžiose bulvėse, juose yra gana daug pektino ir tanino rūgšties. Šios medžiagos kartu su skrandžio sultimis formuoja į želę panašius darinius. Galima pasekmė – skrandyje atsiradę akmenys.

Cukrus
Labai lengvai pasisavinamas. Kai jis patenka į tuščią skrandį, organizmas negali išskirti užtektinai insulino, kad būtų normalus lygis kraujyje. Pasekmė – galimos akių ligos. Be to, cukrus trikdo skrandžio ir žarnyno sistemos veiklą.

Česnakas
Užsigeidėte skrudintos duonos su česnaku, kol atneš restorane pagrindinį patiekalą? Tokio užkandžio geriau vengti. Česnakuose esantis alicinas dirgina skrandžio bei žarnyno sieneles. Galite pajusti spazmus.

Obuolys
Gali sukelti skrandžio rūgštingumą.

Kava
Jūsų mėgstamas ryto gėrimas, ar ne? Ne itin gerai, nes dar ir skysčių išvaro iš organizmo. Geriausia ryte atsikėlus išgerti kambario temperatūros vandens, o po kokių 30-40 minučių papusryčiauti, išgerti kavos.

Taip pat nelabai gerai valgyti termiškai neapdorotas (žalias) daržoves, saldumynus.