JAV pasirodžiusi knyga „The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating" (panašiai skambėtų taip - „Monogamijos tarpeklis: vyrai, meilė ir apgaudinėjimo tikrovė") sukelia vis daugiau apkalbų. Jos autorius – sociologijos profesorius Ericas Andersonas tvirtina, kad vyras būna neištikimas ne dėl to, kad nemyli žmonos, o atvirkščiai - kad ją myli.

Tokią išvadą profesorius padarė, apklausęs 120 vyrų, prisipažinusių, kad apgaudinėjo žmoną. Kaip parodė gauti atsakymai, dauguma vyrų ieškojo naujų ryšių „kairėje" dėl nuobodulio šeimos gyvenime, tačiau jų jausmai žmonai liko nepakitę - tokie pat pagarbūs ir šilti. Meilužė jiems buvo tik partnerė greitam seksui, tačiau jokiu būdu ne meilės objektas.

E.Andersono nuomone, monogamija - viena iš svarbiausių šiuolaikinės šeimos problemų. Temperamentingiems vyrams tenka apgaudinėti savo žmonas, kad išsaugotų taiką ir ramybę šeimoje.

Visai įmanoma, kad jie myli žmonas, bet dažnai jau ne kaip sekso partneres, o kaip vaikų motinas, žmones, su kuriais perėjo ugnį, vandenį ir dar druskos du maišus suvalgė.

O kas nors paklausė moterų, tu apgaudinėjamų žmonų, ar joms tokios meilės reikia? Ar šildo tokia vyro meilė?

Vyras myli ir gerbia žmoną, tačiau tai visai jo nesulaiko aistra apdovanoti ir kitos moters. Ne meile, tik laukiniu, greitu, suplanuotu seksu.