Galite iš karto gaminti du patiekalus, nes jo tikrai niekada neatsivalgysite!

4 porcijoms reikės:

200 g konservuotų raudonų (ar baltų) pupelių
250 ml karšto mėsos sultinio (arba karšto vandens)
1 šaukšto pomidorų padažo
100-150 ml karšto pieno
1 svogūno
1 šaukštelio džiovintų (ar šviežių) čiobrelių
500 g neriebaus faršo
900 g virtų bulvių
1 šaukšto miltų
1 didelės morkos
1-2 saliero stiebų
25 g sviesto
aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio Vusterio padažo.

Gaminimas:

Bulves nuskuskite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir dėkite į puodą. Pridėkite česnako skilteles, įberkite druskos ir užliekite verdančiu vandeniu, kad jo virš bulvių dar būtų apie 2-2,5 cm. Statykite puodą ant viryklės ir virkite, kol bulvės išvirs, apie 15-20 minučių.

Įkaitinkite gilią keptuvę ir aliejuje 2-3 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą sutarkuotą morką. Tada į keptuvę įpilkite kelis šaukštus karšto vandens ar sultinio. Sudėkite faršą ir maišydamos pakepinkite, kad nebūtų mėsos gumulėlių. Į likusį sultinį supilkite pomidorų padažą. Iš keptuvės nupilkite nereikalingus skysčius, suberkite į faršą pupeles ir išmaišykite. Tad dar dėkite miltus, pilkite sultinį, čiobrelius ir Vusterio padažą.

Išmaišykite, pagardinkite pipirais, druska ir dar troškinkite 10-15 minučių. Virtas bulves (su česnako skiltelėmis) sugrūskite su sviestu ir karštu pienu, kol taps košė. Pagardinkite druska pagal skonį. Į pašildytą kepimo formą supilkite mėsos ragu, o ant viršaus šakute paskirstykite bulvių košę. Užkepėlę kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol bulvių luobelė taps auksinio atspalvio.