Ingredientai:

3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio cinamono
5-6 nedideli obuoliai
sviesto kepimo indui patepti
Pasakiškai skanus obuolių pyragas

Gaminimas:

Kiaušinio trynius gerai išsukite su cukrumi, berkite cinamoną. Stenkitės trinti, kad cukraus grūdelių jaustųsi kuo mažiau. Tada išplakite iki purumo kiaušinių baltymus ir labai atsargiai maišydamos sudėkite į trynių masę.

Maišykite palengva, neplakite. Į purią gelsvą kiaušinių ir cukraus masę berkite po kelis šaukštus miltų ir maišykite. Taip pavyzdingai maišykite, kol subersite visą miltų stiklinę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kol ji kais, paruoškite obuolius. Nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis (jei norite, dar pagardinkite šaukšteliu cukraus ir trupučiu cinamono, tačiau tai nėra būtina). Berkite obuolius į tešlą ir išmaišykite.

Kepimo indą (jei apvalus, užteks 24 cm skersmens) ištepkite sviestu ir pilkite būsimą pyragą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40-45 min. Vis pažvelkite, kad gražiai skrustų. Valgykite su plombyro ledais.