Siūlome pirmuosius agurkėlius rauginti pagal šiuos penkis gardžius receptus.

Marinatas su krienais:

Agurkai - 1 kg. Pasirinkite iki 10 centimetrų dydžio.
Kelios krienų šaknys, geriausia džiovintos.
Trys skiltelės česnako.
Pipirų, žolelių pagal skonį - krapų, petražolių
Druskos.

Agurkus nuplauti ir mirkyti šaltame vandenyje 2-3 valandas. Pasirinkite patogų indą - tai gali būti emaliuota keptuvė ar trijų litrų stiklainis. Sluoksniais sudėkite agurkus, žalumynus ir krienus.

Dabar paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos pagal skonį (nuo 1 iki 4 šaukštų litrui), pipirų. Virkite 10 min.

Atvėsusį marinatą užpildyti ant agurkų ir palikti dienai.

Marinuoti maišelyje:

Tai itin populiarus agurkų raugimo būdas, gelbstintis prieš neplanuotą svečių apsilankymą ar pikniką. Marinuotus agurkėlius galima bus ragauti jau po valandos!

Agurkai - 1 kg. Kuo mažesni agurkai, tuo greičiau jie rūgs.
Česnakai - pora skiltelių.
Žolelių pagal skonį.
Druskos - 1-2 šaukštai.

Susmulkinkite česnaką ir žoleles. Jei norite agurkus skanauti kuo greičiau, galite juos supjaustyti skiltelėmis. Sudėkite viską į sandarų polietileninį maišelį. Įberkite druskos, užriškite maišelį taip, kad jame liktų kuo mažiau oro. Gerai išvoliokite maišelyje agurkus, kad pasiskirstytų prieskoniai.

Po valandos jau galite ant stalo patiekti šviežius ir traškius raugtus agurkėlius.

Marinatas su duona:

Šis receptas atkeliavęs iš Vengrijos. Ir nors rengiant šį patiekalą nuves jus kur kas ilgiau nei ankstesniais metodais, ji verta - agurkai gaminami neįprastai sunku, traškūs, su neįprasta skonį.

Agurkai 1,5 kg.
Krapų - 1 sauja
Česnakai - 6 skiltelės
Druskos - 4 šaukštai
Balta duona - 1 vnt

Agurkus nuplauti ir nupjauti galiukus. Pusę krapų (supjaustyti nebūtina) sumeskite į trijų litrų stiklainį. Sudėkite agurkus, geriausia - vertikaliai. Tarp agurkų prikaišiokite česnako skiltelių, o ant viršaus suberkite likusius krapus. Dabar paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį su druska, virkite apie tris minutes, o po to atvėsinkite iki 30-35 laipsnių.

Kol marinatas vėsta, sausoje keptuvėje pakepinkite duoną. Suvyniokite ją į marlę ir įkiškite į stiklainį kartu su agurkais. Tai paspartins fermentacijos procesą, kuris suteiks agurkams unikalų skonį.

Užpilkite viską marinatu. Stiklainį uždenkite marle ar audinio skiautele ir palikite šiltoje vietoje. Po 3-4 dienų agurkus jau galima valgyti.

Marinatas su pipiriukais:

Šie agurkai aštriai valgyti mėgstantiems žmonėms. Marinatas su aitriaisiais pipirais agurkėliams suteiks pikantiško aitrumo.

Agurkai - 2 kg
Petražolės ir krapai - pagal skonį
krienų lapai
Česnakai - 8 skiltelės
2 aitrieji pipirai
druska

Agurkus mirkykite šaltame vandenyje keletą valandų. Į trijų litrų stiklainį pridėkite žolelių ir prieskonių, taip pat česnako ir pipirų. Sudėkite agurkus, ant viršaus uždėkite krienų lapų. Užkaiskite vandenį su 2 šaukštais druskos, užvirinkite ir atvėsinkite iki 35 laipsnių. Užpilkite agurkus marinatu. Palikite dienai.

Agurkai su mineraliniu:

Agurkus raugti su mineraliniu vandeniu yra viena iš paprasčiausių ir greičiausių būdų.

Agurkai - 1 kg

Gazuotas mineralinis vanduo - 1 litras
Druskos - 2 šaukštai
6 skiltelės česnako
šviežių krapų pagal skonį
šiek tiek cukraus

Česnaką smulkiai supjaustykite, nuplaukite krapus. Į pasirinktą talpą sudėkite česnaką ir žoleles, ant viršaus - agurkus. Tada - vėl česnakus ir šviežias prieskonines žolės.

Į mineralinį vandenį įberiame druskos, cukraus pagal skonį ir užpilame agurkus. Uždenkite dangčiu ir palikite vėsioje vietoje. Mažiau nei po paros jau galite valgyti agurkus.