Sagos, papuošalai, prieskoniai, aksesuarai - yra daugybė dalykų, kurių tiesiog neįmanoma sutvarkyti. Viena didžiausių bėdų yra karoliai, kurie susiveja tarpusavyje į vieną tumulą... tuomet gali sėdėt kaip Eglė Žalčių karalienė prie vilnos kuodelio ir narpliok.

Kadangi priklausau tai žmonių grupei, kuri geriau laiką leis lakuodama nagus ar skaitydama knygą, o ne tvarkydamasi, nusprendžiau, kad metas susisteminti kai kuriuos dalykus, kurie mane erzina, kad paskui neturėčiau sukti galvos ir gaišti laiko. Gal kuris patarimas tiks ir jums:

Panaudokite papuošalų dėžutes

Jos dažniausiai būna gražios ir geros kokybės, tad išmesti gaila. Jeigu turite sukaupusios nemažą jų krūvą, susekite jas tarpusavyje sąvaržėlėmis ar suklijuokite dvipuse juosta ir sudėkite į stalčių - tuomet galėsite surūšiuoti savo kosmetiką, pieštukus ar tuos pačius papuošalus.

Panaudokite stiklainiukus

Ši idėja tinka tiek garažui, tiek darbo kambariui, tiek virtuvei, nes stiklainiuose galima laikyti ir vinis, ir varžtus, ir sąvaržėles, ir prieskonius. Tiesiog priklijuokite arba prisukite dangtelį prie norimo paviršiaus (stalo apačios ar lentynos) ir įsikute stiklainį - voila!

Panaudokite dušo užuolaidos kablius

Jeigu turite laisvos vietos spintoje, ant kablių galite sukabinti savo rankines - taip spintos dugne liks daugiau vietos batams.

Panaudokite servetėlių dėžutę

Neturite kur sudėti plastikinių maišų? Sudėkite juos į servetėlių dėžutę. O jeigu norite sutaupyti erdvę, galite pabandyti sugūsti maišus į nuo popierinių rankšluosčių atlikusį kartono vamzdelį.

Panaudokite indų džiovyklę

Tai idealus būdas palaikyti tvarką vaikų kambaryje: sudėkite spalvinimo knygeles kaip lėkštes, o kreidutes, pasteles ir pieštukus - kaip stalo įrankius.

Panaudokite prieskonių stiklainius

Stiklainiai su permatomais dangteliais dažnai parduodami kaip prieskoninės. Pasigaminusios tokį koliažą, kuo puikiausiai galėsite surūšiuoti daiktus, kurie mėtosi ant jūsų darbo stalo: popierėlius, segtukus, gumytes, pašto ženklus ir t.t.

Suvaldykite puodų dangčius

Jums reikės trumpo karnizo, kuris veikia panašiai kaip tie, naudojami dušo užuolaidoms pakabinti arba kaip rūbų pakabos su spyruokle. Taip stalčiuje sukursite pertvarą, už kurios galėsite sukrauti puodų dangčius.

Panaudokite drabužių kabyklą

Gražūs papuošalai ant gražios kabyklos? Stilingas ir patogus kambario akcentas, be to, ir karoliai bei grandinėlės nesusipainios. Norite ko nors paprastesnio? Įsigykite kamštinę lentą ir papuošalus sukabinkite ant smeigtukų.

Išnaudokite pakabas

Jeigu nenorite, kad dovanų popierius ar krepšiai susiglamžytų, laikykite juos sukabintus ant pakabų. Taip pat galite išnaudoti ir medžiaginę batų/apatinių kabyklą: joje patogu laikyti žirkles, kaspinus, lipnią juostą ir kitas smulkmenas.

Išnaudokite žvakidesNeturi stilingo indelio dantų krapštukams? Sudėkite juos į žvakides. Arba sudėkite žvakides į „šiukšlių" stalčių ir jose laikykite smulkius daiktus, tokius kaip smeigtukai, segtukai ar sąvaržėlės.