Aš tokį dėmesį vertinu - tai mano profesionalumo įrodymas. Niekuomet neatsisakau padėti, net jei be lauktuvių atkeliauja. Man augalai - vienas malonumas. Mano namuose jie sienomis lipa, iš proto kraustosi, nes žino, kaip aš juos myliu.
Tačiau ta meilė niekuo nepadės, jei į namus parsinešite augalą kenkėją. Daugeliui mano draugių atrodo, kad augalus reikia kažkaip ypatingai prižiūrėti, tręšti, karpyti, į atitinkamus vazonus persodinti ar specialų gruntą parinkti. Bet aš tikinu, kad augalus gali veisti ir pati didžiausia tinginė, nieko nenusimananti apie juos.
Net jei esi darboholikė, retai būni namuose, gali puikiausiai namuose įrengti oranžeriją ir iš kaktusų. Svarbu išsirinkti teisingą augalą ir teisingą vietą jam.

Patarimai naujokėms

Toms, kurios tik nusprendė pasinerti į augalininkystę, patarčiau dairytis augalų mėsingais, storais lapais, tvirtu kotu. Tokie, kaip pinigų medis ar trispalvė sansevjera (britai ją vadina uošvės liežuviu), tikrai nereikalaus ypatingos priežiūros. Pavyzdžiui, sansevjerą užteks žiemą laistyti kartą per 1-2 mėnesius.
O štai gėlės su liaunais lapeliais - kaprizingos. Pavyzdžiui, jei kaktusus perstatysite, kad daugiau gautų saulės, draceną auginsite atokiau nuo lango, tai augalai jūsų bei namiškių akis džiugins ilgiau. Taip pat praverstų paskaityti specialios literatūros apie augalus, sudaryti jiems geras sąlygas vešėti - apšvietimo, dirvožemio bet oro temperatūros.

Naudingi augalai

Augalai ne tik puošia namus, suteikia jiems jaukumo, bet ir valo orą, netgi gerina mūsų sveikatą. Pavyzdžiui, chlorofitas sugeria nuodingąjį folmaldehidą, kurį išskiria kai kurios medžiagos (baldai, presuota mediena, labai nedaug - dezodorantai, tirpikliai). Be to, ir mokslininkai patvirtino, kad šis augalas namams - tikra atgaiva. Per parą jis išvalo orą, sunaikina nuodingas bakterijas.
Geraniją rekomenduojama laikyti miegamajame. Ji išskiria tokius medžiagų junginus, kurie ramina, padeda užmigti, jei kamuoja nemiga, tai pat užkerta kelią susidaryti organizme piktybiniams augliams.
Išvalyti patalpų orą taip pat padės fikusas ir difenbachija. Todėl šiuos augalus patartina laikyti tuose kambariuose, kurių langai atgręžti į gatvę, kur didesnis užterštumas.

Madingi augalai

Taip, taip, augalų mada irgi egzistuoja. Dabar itin žmonės perka palmes, fikusus, jukas. Fikusas - bene populiariausia namų gėlė, kuri neužleidžia pozicijų gal porą dešimtmečių. Ji namuose ne tik dailiai atrodo, bet ir yra ištverminga, nereikalaujanti didelės priežiūros. Be to, fikusas nukenksmina agresyvius žmones, padeda sureguliuoti geranorišką atmosferą šeimoje.
Iš žydinčių augalų namų karalienės pozicija atitinka orchidėjai, pastaruoju metu ji yra geidžiamiausia moterų gėlė. Jos rūšių dabar tokia galybė, kad, jei esate šios gėlės gerbėja, jūsų aistra gali ir nesibaigti.

Pavojingi augalai

Be abejo, yra tokių. Negarbingoji pirmoji vieta čia tenka gebenei. Sakoma, kad ji padeda energiniams vampyrams. Todėl jei svečiuose pamatėte itin vešlų šį augalą, žinokite, kad jo šeimininkas - energijos siurbikas.
Kipariso ir tujos taip pat derėtų vengti, ypač jei šeimoje yra mažamečių vaikų.
Vijoklinis augalas tradeskantė (arba tradeskancija) irgi skleidžia neigiamą energiją. Ji sužadina nerimą, jaudulį, stresą.

Augalų energetika

Feng shui specialistai teigia, kad ypač teigiamai žmogaus savijautą veikia pelargonijos (taip, tos pačios, kurias pajudinus, labai smirdi), kaktusai, begonijos, fikusai, kalankės, primulės, fuksijos.
Pinigų medis (zamiokulkas) į namus pritrauks materialių gėrybių. Rozmarinas pašalins nuovargį, stresą, ypač gerai veiks vyresnio amžiaus žmones. Kaktusas atbaidys ilgapirščius, o žibutė padės išvengti ligų.