Pateikiame santrauką šių devynių charakteristikų, kurios suteikia žmogui žavesio ir patrauklumo.

Jie nebijo pralaimėti

Charizmatiški žmonės nesiekia laimėti visose srityse. Atvirkščiai, jų tikslas yra duoti daugiau, nesitikint nieko mainais. Jiems nesunku pripažinti savo klaidas ir nesėkmes ar kalbėti apie savo silpnybes. O tai tikrai sugeba ne kiekvienas. Jie gali atvirai pasakyti: „Aš tau pavydžiu“ arba „Aš šito nemoku, prašau, išmokyk“, nes jie žino, kad žmonės vertina nuoširdumą ir tikras emocijas.

Jie parodo, kad nuoširdžiai džiaugiasi jus matydami

Akių kontaktas pokalbyje yra labai svarbus, ir charizmatiški žmonės tai puikiai žino. Jie šypsosi tada, kai šypsotės jūs. Kai jūs susiraukiate ar linktelite – ir jie taip padaro. Tačiau jie ne šiaip kartoja viską, ką darote jūs. Jie įdėmiai išklauso, ką jūs sakote, atkreipdami dėmesį į visas jūsų emocijas ir žodžius. Tokia atsakomoji reakcija padeda surasti bendrą pagrindą su kiekvienu žmogumi ir įgyti pašnekovo pasitikėjimą.

Jie siekia abipusio supratimo

Dauguma žmonių nesąmoningai ieško prieštaravimų ir neigiamų pusių, o tai gali sukelti ne pokalbį, o ginčą. Žavūs ir charizmatiški žmonės visada siekia rasti bendrą kalbą su visais. Tad stenkitės rasti kažką bendro su savo pašnekovu. Tai padės užmegzti įdomų pokalbį ir gauti pozityvių emocijų.

Jie naudojasi prisilietimų galia

Prisilietimas yra galingas ginklas, kuris padeda žmonėms geriau suprasti emocijas. Vieno eksperimento metu mokslininkai pabandė be žodžių, vien tik liesdami pašnekovą išreikšti 12 emocijų. Paaiškėjo, kad 50-83 proc. atvejų šios emocijos buvo išreikštos teisingai.

Todėl jei norite su kuo nors pasisveikinti ar ką nors pasveikinti, pagalvokite, kaip tai padaryti geriau, priklausomai nuo situacijos – paspausti ranką ar paplekšnoti per petį. Tai padės pagrįsti jūsų žodžių nuoširdumą, išreikšti tinkamas emocijas ir įgyti pašnekovo pasitikėjimą.

Jie yra puikiai įvaldę veido išraiškas ir gestus

Malonūs žmonės puikiai moka išreikšti savo emocijas. Jie sugeba net pačią nuobodžiausią istoriją paversti įtraukiančiu pokalbiu. Gestikuliuodami ir keisdami veido išraiškas (kur tinka), jie perteikia savo pasakojamos istorijos nuotaiką. Ir tai padeda nuoširdžiai sudominti pašnekovą.

Jie nebijo atrodyti kvailai

Net jei čiuožimas ar „Twister“ žaidimas nėra jų stiprioji pusė, jie visiškai nebijo pasirodyti nerangūs. Įdomu tai, kad būtent dėl to žmonės juos gerbia dar labiau. Kai nevengi parodyti savo silpnybių ir nebijai pasirodyti kvailas, žmonės iš tavęs nesijuokia. Jie juokiasi kartu su tavimi, nes visi supranta, kad visiškai normalu ir žmogiška kažko nemokėti.

Jie moka užduoti klausimus

Charizmatiški žmonės gali lengvai priversti jus kalbėti apie save. Jie nebijo užduoti klausimų ir atvirai kalba apie save. Šie žmonės nuoširdžiai nori sužinoti, ką jūs galvojate, todėl jie yra patikimi. Kai pašnekovas jums ką nors papasakos apie save, užduokite daugiau klausimų apie tai ir papasakokite ką nors panašaus apie save. Tai parodys, kad jūs turite kažką bendro, ir gali tapti tema įdomiam pokalbiui.

Jie visada prisimena vardus

Charizmatiški žmonės visada tiksliai prisimena vardus ir kitas smulkmenas. Kai kažkas vadina mus vardu, nors ką tik su tuo žmogumi susipažinome ar buvome susitikę tik kartą, mes pasijuntame svarbūs. Vadinkite žmogų vardu ir prisiminkite jo arba jos draugų, giminaičių ar augintinių vardus – taip jis arba ji susidarys tik teigiamą įspūdį apie jus.

Jie daugiau klauso ir mažiau kalba

Dauguma žmonių visiškai nesiklauso pašnekovo, o tik laukia, kada jis baigs kalbėti, kad galėtų pasakyti savo nuomonę. Ir koks malonus jausmas apima, kai pasakodamas istoriją matai, kad visi įdėmiai klausosi ir emocingai reaguoja į tavo žodžius. Charizmatiški žmonės moka išklausyti, jiems tai netgi patinka labiau, nei kalbėti. Taip jie sužino daugiau įdomių dalykų apie žmogų ir randa bendrų temų.