Iš tiesų, šių dviejų įtakingų moterų santykiai buvo apipinti įvairiausiais gandais. Tačiau apie šią paslaptingą draugystę po daugelio metų žiniasklaidai papasakojo gera monarchės bičiulė. Ji nusprendė atskleisti, kokia juoda katė perbėgo kelią princesei ir jos anytai.

Pirmiausia ji paneigė mitą, esą Diana karalienei nepatikusi nuo pat pirmos dienos.

„Elizabeth jautė, kad ši jauna daili mergaičiukė netiko prie aristokratiškos karališkosios šeimos įvaizdžio. Tačiau ji darė viską, tai ištaisytų“, - pasakoja monarchės bičiulė.
Princas Charlesas, Diana ir karalienė Elžbieta II tą dieną, kai monarchė pritarė jų santuokai.

Niekas negalėjo nuspėti, kad prieš savo 90-ąjį gimtadienį Didžiosios Britanijos monarchė Dianą pradės minėti su dėkingumu ir šilta šypsena.

„Ji neneigia, kad Diana padarė didelį poveikį viso pasaulio žmonėms. Jos anūkai spinduliuoja Diana. Juose atsispindi jos šiluma, humoro jausmas, nuoširdumas bendraujant su žmonėmis“, - pasakojo karalienės draugė.

Monarchė dabar princesę Dianą netgi prisimena su tam tikra simpatija ir dėkingumu už karališkosios šeimos populiarinimą visame pasaulyje.

Kokia dabar būtų Didžiosios Britanijos monarchės šeima, jei princas Charlesas būtų vedęs konservatoriškų pažiūrų merginą, gyvenančią pagal taisykles?

BEPROTIŠKOS IDĖJOS

Tuo metu laisvas ir laiką pralenkiantis Dianos mąstymas buvo ne visada suprantamas ir toleruotinas karališkosios šeimos.
Princesė Diana ir karalienė Elizabeth

Kai Diana nuėjo pas karalienę paklausti, ar ji gali prisidėti prie kampanijos, gelbėjančios AIDS aukas, ši atsakė: „Ar tu bent kartą negali padaryti kažko gražaus?“

Tačiau princesė nepasiduodavo. Ji karalienei tokiais atvejais nepamiršdavo pabrėžti, kad visų žmonių darbas yra svarbus ir jiems būtina padėti.

„Patikėkite, Diana nebuvo tuščiagalvė. Nors kartais karališkosios šeimos tokia buvo pateikiama. Tiesiog daugelis nespėdavo su ja gyventi“, - sako ji.

Tik po daugelio metų karalienė pagaliau išdrįso pripažinti esanti dėkinga Dianai ir tam, ką ji paliko ateities kartoms. Kad ir kokios tuo metu beprotiškos atrodė jos idėjos.

Tad kas taip įskaudino karalienę, kuri daug metų ant Dianos liejo įtūžį? Viskas prasidėjo 1980-aisiais, kai princas Charlesas savo tėvams pristatė būsimą nuotaką, tuomet 19-metę ledi Dianą Spencer.
Karališkoji šeima

SIŪLĖ SAVO PAGALBĄ

Tuomet aplinkiniai tikėjosi, kad viskas eisis kaip per sviestą. Juk abi Dianos močiutės buvo dažnos viešnios karališkuose rūmuose. Karalienė motina krikštijo Dianos seserį ir brolį. Tad kas buvo blogai?

Karalienei Elizabeth visi šie giminės ryšiai buvo beverčiai. Žinoma, negali sakyti, kad ji nesistengė. Monarchė netgi uždraudė Camillai Parker Bowles lankytis Buckinghamo rūmuose. Dianai buvo suteiktos visos galimybės mokytis princesės pareigų.

Monarchė netgi paprašė savo sesers, princesės Margaret pagalbos pamokyti jaunąją martelę, kam pirmiausiai spausti ranką oficialiuose susitikimuose ir kaip elgtis bendraujant su įtakingiausiais pasaulio žmonėmis.

Tačiau vietoj nuobodžių paskaitų apie etiketą, princesė Diana mieliau klausydavosi muzikos, vaikščiojo į koncertus.
„Jai nereikėjo stengtis nieko daryti, nes ji jau buvo žvaigždė. Ją visi mylėjo ir gėrėjosi“, - pasakojo karalienės bičiulė.
Vienos garsiausių šeimų idilė: karalienė ELIZABETH II, princesė DIANA su tik gimusius princu Williamu.

ERZINO KARALIENĘ

Karalienė netgi siūlė savo asmenines jodinėjimo pamokas, nes norėjo kuo daugiau laiko praleisti su savo marčia ir užmegzti su ja ryšį. Tačiau princesė Diana raitele niekada netapo - ji nesugebėjo įveikti jodinėjimo baimės ir taip neva paniekino seną karališkąją tradiciją.

Princesė Diana savo egzamino neišlaikė. O galbūt tarytum specialiai darė tai, ko negalėjo pakęsti karalienė. Pavyzdžiui, per karalienės 67 gimtadienį ji kartu su princais Harriu ir Williamu atėjo pasveikinti monarchės su spalvingais balionais ir popierinėmis kepuraitėmis. To karalienė negalėjo pakęsti - Diana per 12 metų tikrai turėjo progų tai sužinoti.

Ji dažnai mėgo elgtis ne kaip princesė, bet kaip paprastas žmogus. Pavyzdžiui, ji neretai užsukdavo į Buckinghamo rūmų virtuvę ir ten plepėdavo apie teatrą su tarnais ir virėjais. Kartą ją užtiko princas Philipas, užsukęs suderinti vakarienės valgiaraščio. Karalienę piktino tokie Dianos vizitais į virtuvę.
Princesė Diana

SAVE ŽALODAVO

Kai princas Charlesas ir Diana skyrėsi, aplinkiniai baiminosi, jog princesė nepasidarytų sau ko nors blogo.

Nes esą norėdama pritraukti aplinkinių dėmesį, ji mėgo pasidaryti sau kažką kvailo. Didelių bėdų keldavo Dianos pomėgis pjaustytis rankas ir kitaip save žaloti. Todėl nors po skyrybų visada oficialiai palaikė savo sūnų, Diana kartais sulaukdavo karalienės asmeninio skambučio, nes norėdavo sužinoti, kaip jos buvusi marti jaučiasi.

Monarchė netgi parašiusi martelei laišką, kuriame ragino pagalvoti ir neskubėti skirtis. Laišką ji pradėjo kreipiniais „mieliausioji Diana“, o pasirašė „Su meile, mama“.