ŽMONĖS REAGAVO SKIRTINGAI

Ketvirtį amžiaus šis ukraitienis dirbo Vinicijos psichiatrijos ligoninėje. Tačiau milijonus protų Anatolijus užvaldė patekęs į televiziją. Masinių hipnozės seansų metu jis esą gydė vaikus nuo šlapimo nelaikymo. Žiūrėdami į jo nuotrauką neregiai praregėdavo, o ant nuplikusių galvų ataugdavo natūralūs plaukai.
Anatolijus Kašpirovskis

Šis vyras užhipnotizavo tūkstančius protų, o pats skaičiuoja išgydęs ne mažiau kaip 10 milijonų žmonių. Jo seansus užgniaužę kvapą stebėdavo per 300 mln. žiūrovų dešimtyse pasaulio valstybių. Pas jį patekti svajojo kiekvienas. Netgi žiūrėdami į psichoterapeutą per televizorių žmonės įtikėdavo sveikstantys ar netgi visiškai išsigydę auglius, traumas ir kitokius negalavimus.

Tais laikais jis per dieną uždirbo tokią sumą, kiek kainuotų įsigyti per pusę šimto naujų mašinų.

Dėl sutapimo, jo veiksmingo gydymo metodo, placebo ar saviįtaigos tikino pasveikęs ne vienas A. Kašpirovskio laidą žiūrėjęs žmogus. Tačiau buvo ir tokių, kurių ligos dar labiau paūmėjo. Esą dėl jo masinių hipnozės seansų padaugėjo žmogžudysčių ir savižudybių.

Rusijos valdžia po metų nusprendė uždaryti neįtikėtino populiarumo sulaukusią laidą ir uždrausti masinius hipnozės seansus.
Anatolijus Kašpirovskis

GYVENO KAIP KARALIUS

Tiesa, pats A. Kašpirovskis iš viešumos nedingo. Atvirkščiai, po kelių metų jis pasinaudojo savo populiarumu ir pats atėjo į Rusijos valdžią, tapo dūmos deputatu.

Viename interviu jis prisipažino, kad tuo metu, jei tik būtų panorėjęs, būtų tapęs netgi šalies prezidentu. „Tik man to nereikėjo. Aš nesiekiau šlovės, buvau drovus ir kuklus žmogus“, - yra sakęs jis.

Hipnotizuotojas liko be žmonos ir uždirbtų milijonų. O savo galias teko išnaudoti „gydant“ amerikiečius nuo nutukimo.

Žinoma, sunku tikėti A. Kašpirovskio kuklumu. Mat buvo laikas, kai jis gyveno kaip karalius. Jo hipnozės seansų kasetės buvo graibstomos įvairiose šalyse (skolintos negydydavo, naudos esą duodavo tik įsigytos). A. Kašpirovskis neslepia, kad jis uždirbo milijonus. Neskaičiavo pinigų ir švaistė juos į kairę ir į dešinę.

Neįprastos TV laidos žvaigždė turėjo apie pusantro šimto automobilių – japoniškų, amerikietiškų, rusiškų. Pasak jo, tais laikais jis per dieną uždirbo tokią sumą, kiek kainuotų įsigyti per pusę šimto naujų mašinų.

Anatolijus Kašpirovskis užaugino du vaikus

HEROJUS TAPO NUSIKALTĖLIU

Tačiau vieną dieną jo „sugebėjimai“ jam pačiam pakišo koją. Garsusis hipnotizuotojas iš herojaus tapo nusikaltėliu. Čeliabinsko srities prokuratūra apkaltino vyrą administraciniu pažeidimu dėl neteisėto užsiėmimo psichiatriniu gydymu. Iš jo buvo konfiskuoti paketai su „pakrauta“ druska. Specialistų nuomone, A. Kašpirovskio hipnozės metodai galėjo pakenkti žmonių sveikatai, nes jis neįvertino individualių pacientų ypatumų.

Lietuviai išpirko ne tik bilietus į jo pasirodymą, bet ir „gydančias“ lektoriaus nuotraukas, jo seansų vaizdo ir garso įrašus.

Psichoterapeutui teko emigruoti ir savo galias išnaudoti „gydant“ amerikiečius nuo nutukimo. Hipnotizuotojas liko be žmonos ir uždirbtų milijonų. Kalbama, kad dėl bankroto jį paliko žmona. Skyrybos A. Kašpirovskiui – skaudi tema. Tačiau apie asmeninį gyvenimą niekada nedaugžodžiavęs psichoterapeutas, užsienio žiniasklaidos teigimu, jau kurį laiką gyveno su kita moterimi.

Basas ir plikas garsusis magas „gydė“ milijonus, bet sau padėti negalėjo. Prieš keletą metų jis vėl pasibeldė į TV duris ir nusprendė kurti laidą su žvaigždėmis. Tiesa, dabar jo „galios“ apribotos įstatymų. Masinės psichoterapijos seansai Rusijoje uždrausti, tačiau hipnoze jis esą jau seniai nebeužsiima.

Anatolijus Kašpirovskis

Po ilgos pertraukos - 2006 metais – į Rusiją su savo „gydymu“ grįžti bandžiusį hipnotizuotoją Čeliabinsko prokuratūra vėl patraukė baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtai vykdomą gydymą.

2007 metais Anatolijus buvo atvykęs ir į Lietuvą. Tautiečiai psichoterapeutą pasitiko gausiai: išpirko ne tik bilietus į jo pasirodymą, bet ir „gydančias“ lektoriaus nuotraukas, jo seansų vaizdo ir garso įrašus. Lietuvos psichoterapijos draugija A. Kašpirovskio viešnagės išvakarėse kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, ragindama uždrausti tokius pasirodymus, tačiau pastarajai pritrūko įrodymų, kad psichoterapeutas Lietuvoje vykdys licencijuojamą asmens sveikatos priežiūros veiklą.

SUGRĮŽO Į TELEVIZIJĄ

Praeityje žinomas hipnotizuotojas sugrįžo į Rusijos televiziją su nauja laida, kurios metu pasižadėjo išgydyti žinomus žmones ir visus savo žiūrovus.

„Mano gydymo metodas nėra hipnozė. Aš siekiu pakoreguoti fizinę žmogaus prigimtį“, - viename interviu sakė jis. Savąją jis tikrai pakoregavo. Būdamas 66-erių medikas iškeldavo 185 kilogramų štangą.

Anatolijus Kašpirovskis

Du anūkus turintis 76-erių A. Kašpirovskis atrodo jaunas ne pagal savo metus. Kaip pats sakė, jis „dar iki savo gimimo pasirinko savo tėvus“.

Daug kas neabejoja, kad garsusis magas į viešumą grįžo neatsitiktinai. Esą šis „herojus“ iš istorijos praeities ištrauktas vien tam, kad nuramintų liaudį, atitrauktų žmonių dėmesį nuo valdžiai nepalankių įvykių ir vis prastėjančių gyvenimo sąlygų.
Anatolijus Kašpirovskis