Orgazmo intensyvumas bei dažnumas priklauso nuo moters libido. Yra moterų, kurios susijaudina (ir makštis sudrėksta) vos prie jų prisilietus. Užtenka pabučiuoti į paausį ar pakramtyti sprandą, ir moteris patiria orgazmą.

Tačiau tokių moterų nėra tiek daug kiek norėtųsi. Daugiau pasaulyje tokių moterų, kurios pasiekia orgazmą be seksualinio kontakto kitaip - užtenka joms glamonėti krūtis. Tos, kurios patiria tokio pobūdžio palaimą, prisipažįsta, kad labiausiai susijaudina, kai stimuliuojami krūtų speneliai.

Buvo atlikti tyrinėjimai, kurių rezultatai parodė, kad kai moteris susijaudina, jos krūtinė paburksta, padidėja net 25 procentais, o to pasekmė - jautresnė ši moters kūno vieta.

Tyrimų metu nustatyta, kad spenelių stimuliacija siunčia į moters smegenis tokius pačius signalus, kaip ir jaudinant klitorį ar makštį, todėl logiška, kad moters patiriamos emocijos yra tokios pačios.

Taigi visiškai nenuostabu, kad dauguma moterų, kuomet stimuliuojami jų speneliai, pasiekia susijaudinimo piką, o kai kurioms laimingosioms pavyksta patirti ir orgazmą.

Susijaudinus krūtų speneliai keičia spalvą, kraujo priplūdimas smarkiai padidėja.

Moterys, kurios sugeba patirti orgazmą be lytinių organų stimuliacijos, pažymi, kad jų pojūčiai labai panašūs į tuos, kurie jas užplūsta lytinio akto metu.

Taip pat tyrimai rodo, kad malonumo stiprumui ne toks svarbus ir krūtinės dydis tik moterys jį sureikšmina. Netgi jei krūtys asimetriškos (tarkim, viena didesnė), sekso metu stimuliavimo stiprumui tai visai neturi jokios reikšmės.

Vyrai nepelnytai pamiršę tuos rojaus obuoliukus eina tiesiai prie klitorio ir vaginos. Skirdami daugiau laiko glamonėms, jautrių vietų paieškai, partnerę galima greičiau pasiruošti lytiniam aktui. Gal net nereikėtų jokių lubrikantų...

Verta paminėti, kad ne visada moterys sudrėksta, vos vyras prisiliečia prie jos spenelių. Kai kurioms moterims per PMS krūtys yra tokios jautrios, kad net skauda. Todėl kandžioti ir gnaibyti jų nevalia. Šiame ciklo laikotarpyje daugelis moterų visai nenori prisilietimų prie krūtų, todėl į tai derėtų atsižvelgti. Bet neverta galvoti, kad jai niekada nepatinka krūtų glamonės.

Moterys, pasisakykite, kokiai preliudijai teikiate pirmenybę.