Vestuvės - be abejonės vienas gražiausių ir įsimintiniausių gyvenimo įvykių. Jau nuo vaikystės įsivaizduojame save vilkinčias princesės suknelėmis, stalus, puoštus nematytomis gėlėmis, laimingus draugų veidus. Norisi, kad ši šventė būtų tobula iki smulkmenų. Kartais, besirūpindamos jomis pamirštame apie svarbiausius dalykus. Kad jums taip nenutiktų, siūlau pasimokyti iš svetimų istorijų.

Turėkite atsarginį operatorių - ar du

Nusprendėme sutaupyti pinigų ir nesamdyti operatoriaus, o vietoj to išleisti pinigus mūms patinkančiam fotografui, tad paprašėme draugų nufilmuoti svarbiausius momentus. Tačiau visi, kurių to paprašėme, įsivaizdavo, kad kažkas kitas tuo taip pat pasirūpins, tad vienintelis mūsų pirmojo šokio vaizdo įrašas buvo gana prastas.

Nors yra begalė technologijų ir prietaisų, su kuriais galima lengvai viską nufilmuoti, nenuostabu, kad žmonės vis dar samdosi profesionalus, kad nufilmuotų jų vestuves. Juk tokie prietaisai kaip iPhone ir Flip kamera nėra visiškai patikimi.

Vestuvių rytą praleiskite kuo daugiau laiko su savo mama

Mano vestuvių rytas buvo labai chaotiškas. Buvo tiek daug painiavos ir nesusipratimų dėl reikalų, kuriais reikėjo pasirūpinti, kad aš tikrai nepamenu, jog būčiau bent porai minučių prisėdusi ir atsikvėpusi.

Su mama esame labai artimos, ir ji tiek daug padarė, padėdama man planuoti vestuves, tad labai norėčiau, kad būčiau galėjusi praleisti šiek tiek laiko su ja. Juk žinau, kad ir jai tai buvo labai svarbus įvykis. Mano vestuvės buvo tikra pasaka (nors beveik niekas nevyko taip, kaip planavau), bet dabar tikrai numatyčiau daugiau „asmeninio laiko" savo rytiniam pasiruošimui.

Pasisamdykite vestuvių planuotoją, jei vestuvės vyks atviroje teritorijoje

Draugė nusprendė vestuves surengti paplūdimyje. Skamba romantiškai ir pakankamai nekomplikuotai, bet darbo krūvio ir atsakomybės buvo dvigubai daugiau, nei ji tikėjosi.

„Niekada nemaniau, kad aš būsiu ta, kuri pasinaudos vestuvių planuotojos paslaugomis, tačiau jei būčiau turėjusi tam pinigų, tai būtų buvę kur kas maloniau ir ko gero būtų kainavę beveik tiek pat.
Neringa neapskaičiavo visų daiktų, kurių prireiks vestuvėms atviroje erdvėje: generatoriai, tualetai, ąsočiai vandeniui - net gi indelius druskai ir pipirams ji prisiminė likus dienai iki jos vestuvių. Vestuvių ir švenčių planuotojai žino visus svarbiausius pardavėjus (floristus, maisto ir gėrimų tiekėjus, padavėjus, ir kt.), nes su šiais jie nuolat dirba. Daugeliu atveju šie artimi santykiai gali reikšti nuolaidas ar geresnes kainas nuotakai. Be to, jums nesisapnuos košmarai, kad pamiršote užsakyti vyno taures ar peilius sviestui.

Išmokite sutvarkyti suknelę... arba įsitikinkite, kad jūsų pamergės moka tai daryti

Jūs dėvite savo svajonių suknelę, tačiau jūsų šeima ir draugai nežino kaip ją sutvarkyti? Pasimokykite iš kitos nuotakos Violetos, susituokusios prieš pora metų, istorijos.

„Netekau nemažai svorio, todėl teko paskutinę minute taisyti suknelę. Mano suknelė buvo paruošta likus dviems dienoms iki vestuvių, tad jie pasisiūlė ateiti vestuvių rytą ir padėti man apsirengti suknele bei ją sutvarkyti, tačiau aš nemaniau, kad man to reikia. Vestuvių dieną labai daug visko vyko, o mes visi buvome pasimetę ir negalėjome prisiminti, kaip ją reikia tinkamai apsivilkti, tad su pamergėmis praradome apie 20 minučių, bandydamos mane supančioti. Galiausiai pavyko padaryti taip, kad suknelė atrodytų gerai, tačiau aš turėjau laikyti pusę suknelės šleifo visa naktį. Tai nesugadino vakaro, tačiau šokti buvo tikrai sudėtingiau".

Aptarkite su fotografu ką jis turėtų nufotografuoti

Violeta labai skrupulingai planavo savo prabangias vestuves - ji net gi surašė individualias pastabėles, skirtas svečiams - tačiau iš anksto neaptarė su fotografu, kokių nuotraukų ji tikisi. „Aš įvardinau standartines nuotraukas, kurių norėjau - pirmas šokis, torto pjovimas ir t.t. - tačiau aš nemaniau, kad turėjau pasakyti fotografui, jog jis nufotografuotų stalus ir svarbiausias puošybos detales. Tad vieninteliai prisiminimai apie mūsų vestuvių svarbiausias puošybos detales ir stalų dekoravimą, tėra sunkus darbas, kurį mes nudirbome tai ruošdami - o jie buvo tokie gražūs!".

Ant kiekvieno stalo stovėjo didelės permatomos vazos su vandeniu ir žaliomis vynuogėmis, pripildytos trimis tuzinais alyvinių rožių, pabrėžiančių prabangią kambario estetiką. „Atrodė, kad yra aišku, jog tai reikia nufotografuoti, ir mes gailimės, kad neturime šių mažių detalių, kurias kurdami įdėjome tiek daug širdies, nuotraukų".

Neleiskite svečiams gerti alkoholio

Šis patarimas galioja ir tiems, kurie restorane švenčia ne tik vestuves, bet ir gimtadienį. Yra tekę girdėti atveju, kai jaunieji nerengia pobūvio, o susirinkusiuosius iškart po ceremonijos pakviečia tik vėlyvų pusryčių į netoliese esantį restoraną. Tikėdamiesi, kad svečiai mėgausis nuostabia aplinka ir užkandžiais, jaunieji net nesusimąsto apie alkoholio apribojimus.

Todėl būtina iš anksto sutarti sumą, kurią pora numato skirti šventės alkoholiui. Barmenams reikia duoti nurodymus, kokio alkoholio siūlyti svečiams nemokamai, o už kokį teks susimokėti jiems patiems. Pavyzdžiui: nemokamai pilstomas baltas ir raudonas vynas, brendis bei alus, o jei kas nors užsigeis konjako ar sidro, už tai turės susimokėti patys.