Prieš šventes visi įsisukame į dovanų pirkimo ir nesibaigiančių išlaidų karuselę. Jeigu planuojate pasidovanoti sau naują drabužį ar aksesuarą, nešvaistykite pinigų spontaniškiems įgeidžiams - pasielgsite kur kas praktiškiau, jeigu įsigysite laikui nepavaldžią suknelę ar rankinę. Pažadame, kad bet kuriuo daiktu iš žemiau pateikto sąrašo puošitės ne vienerius metus.

Odinis aviatoriaus švarkas

Dėl savo puošeiviškumo. Debiutavęs II-ojo Pasaulinio karo metu, aviatoriaus švarkas visiems laikams sugrįžo 8-ąjį dešimtmetį vilkimas ant Madonnos pečių. Tai elegantiškas ir kartu šiek tiek agresyvus drabužis tinkantis ir moterims, ir vyrams.

Vilkėk jį: jeigu jis per daug nenutolęs nuo originalo, nes dauguma variacijų laikui bėgant atrodo ne į temą. Atkreipk dėmesį į rankogalius - jie turi būti ne megzti, o iš odos, kitaip apie klasiką negali būti nė kalbos.

Lėlytės suknytė

Madoje karaliavusi 6-ajame ir 8-ajame dešimtmečiuose ir vėl sugrįžusi ant podiumų suknelė, smarkiai platėjanti nuo liemens yra artima kiekvienos mūsų širdžiai. Kaip galima norėti skirtis su daiktu, kurį gali vilkėti tiek liekna, tiek apvalių formų moteris?

Vilkėk ją: jeigu ji pasiūta iš kokybiškos medžiagos, tokios kaip šilkas ar vilna bei yra trapecijos ar A formos, bet ne platesnė. Paskutiniuoju metu lėlytės suknelės buvo itin plačios, balansuojančios ant ribos, kai sunku suprasti, ar ji skirta nėščiosioms, ar ne.

Aukštakulniai su platformėle

Platforminiai batai savo pėdsaką paliko kiekviename dešimtmetyje, pradedant 7-uoju. Jie patogūs, patvarūs ir suteikia pasitenkinimo savo ūgiu pojūtį.

Avėk juos, jei: batai neatrodo kaip išprotėjusios pankės ar gotės. Platformos turi būti praktiškos: 10 cm pakulnė ir 2 cm platforma yra maksimumas - kitaip tiesiog nepaeisite.

Pūstas valstietės sijonas

Ilgas, pabrėžiantis taliją, besiplaikstantis vėjyje šis itin moteriškas drabužis mylimas tiek hipių, tiek praktiškų mamų.

Vilkėk jį: jeigu jis unikalus, įdomus ir antro tokio nėra: puoštas originaliais etniniais motyvais, išraiškingais raštais ar kruopščiai siuvinėtas.

Ties kaklu surišama palaidinė

Nes ji labai moteriška ir seksuali, bet kartu uždara ir profesionali.

Vilkėk ją: jeigu ji geros kompanijos ar dizainerio darbas, arba jei pasižymi gera spalva, ar turi didelį ir išraiškingą kaspiną.

Tamprės ir aptempti-skinny džinsai

Aptempti džinsai yra puikus būdas pademonstruoti savo privalumus per daug neatviraujant. Jie gali pasitarnauti ir einant į vakarėlį, ir vedžiojant šunį. Tuo tarpu tamprės leidžia parodyti kojas, neparodant daug nuogo kūno.

Vilkėk juos: jeigu investavai į geros kokybės, tamsios spalvos tampres be siūlių ir nėriniuotų apvadų. Kalbant apie džinsus, svarbiausia, kad jie idealiai tiktų tavo figūrai ir būtų pasiūti iš tikro, kokybiško džinso.

Batai iki čiurnos

Šis apavas, įkvėptas XIXa. kareivių avalynės, yra tinkamas moterims tiek su siaura, tiek su plačia čiurna, be to, jis idealus avėti su kelnėmis.

Avėk juos: jeigu jie pagaminti iš odos ir yra klasikinių spalvų: juodos, rudos ar tamsiai mėlynos.

Lakuota oda

Ji niekada neišėjo iš mados nuo tos dienos, kai buvo išrasta XIXa. pr. Lakuota oda aprangai priduoda puošnumo, bet kartu gali būti dėvima kasdien.

Pasilik: jeigu aksesuaras yra nesenstančios formos, pavyzdžiui, delninukė, paprasta rankinė, diržas ar klasikiniai aukštakulniai. Iš mados niekada neišeis pagrindinės spalvos, tokios kaip raudona, juoda, vyšninė ar dramblio kaulo. Jeigu kartais turi klasikinį lakuotos odos puspaltį, verta jį pasilikti.

Platformos

Jas pirmąkart iš kamštmedžio 1930-aisiais sukonstravo Salvatore Ferragamo ir nuo tada moterys negali atsispirti batams su platforma. Jie patogesni negu su kulniukais, bet kartu ir labai moteriški.

Avėk jas: jeigu jos geros būklės. Platformos dažnai gaminamos iš lengvai nusidėvinčių medžiagų. Įsigyk vintage dizaino platforminius batus ir jie niekada neišeis iš mados.

Gyvūnų raštai

Jie atskleidžia mūsų laukinę pusę. Dėvimi nuo urvinės moters laikų, itin išpopuliarėję 5-ajame ir 6-ajame dešimtmečiuose, jie taip ir nepasitraukė iš madisčių spintų.

Pasilik: jeigu raštas yra iš didžiųjų kačių šeimos (leopardo arba jaguaro) arba juodai-baltas zebro. Gyvūnų raštais margintos rankinės, diržai, palaidinės ar megztukai su V formos iškirpte niekada