Dažnai violetinė spalva asocijuojasi su senamadišku, pigiu, neskoningu, dar kitaip sakant senmergišku gyvenimo būdu. Sunku suprasti, kodėl taip yra. Žinome, kad violetinė spalva gali būti siejama su krikščionybe, taip pat kai kuriose šalyse tai yra gedulo spalva. Bet šiais moderniais laikais nereikėtų ignoruoti spalvos tik dėl įsitikinimų ar tradicijų, kurios aktualios buvo kadaise.

Vida Press nuotr.

Atrodo, gyvename atvirame pasaulyje, kur aprangos kodas turbūt yra laisvesnis nei bet kada anksčiau. Tampame tolerantiškesni daugeliui dalykų. Tad kodėl norime atsiriboti nuo vienos spalvos tiek simboliškai, tiek fiziškai turinčios labai gražias reikšmes.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Violetinė yra simbolis prabangos, kilmingumo, kūrybingumo, jausmingumo, aistros ir drąsos. Taip pat, tai spalva, kurią sutinkame mūsų natūralioje gamtoje. Violetinė yra žibutė, dobilas, alyva, našlaitė, levanda, irisas, slyva, vynuogė, mėlynė, net dangus kartais sumaišęs rausvą su mėlyna tampa violetiniu. Jeigu tai nėra pakankama priežastis pamilti violetinę spalvą, papasakosiu kiek kitaip.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Žmonės turi savo natūralią spalvų harmoniją, kuri yra šilta arba šalta. Priklausomai nuo mūsų spalvų harmonijos mums tinka šiltos arba šaltos spalvos. Violetinė yra dviejų pagrindinių spalvų mišinys, šaltos mėlynos ir šiltos raudonos. Nuo to, kuri spalva mišinyje dominuoja, violetinė tampa šiltesnė ar šaltesnė, tačiau visada ji yra tarpinė. Todėl tiems, kurie nežino, kokios spalvos jiems tinka, kas yra spalvų testas ar nebando kitaip išsiaiškinti tinkamiausių spalvų, violetinė yra labai geras išsigelbėjimas. Ji tinka tiek šilto, tiek šalto spalvinio tipo žmonėms. Tai spalva, kurią patarčiau rinktis, kai nežinote, ką pasirinkti. Tai spalva, kurią turėtų mylėti visi!

Vida Press nuotr.

Stilistė Mingailė Skuodytė, www.tavostilius.com