Pasirodo, kai kalbama apie makiažą, vyrams kategoriškai nepatinka visi mėlyni ir žydri atspalviai. Jų nuomone, jie primena praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio bufetininkes. Kad nežadintumėte tokių prisiminimų, rinkitės įdomesnius atspalvius, pavyzdžiui, turkio žydrumo. Galima pamėginti tepti šešėlius ne per visą voką, o tik palei kontūrą.

Vida Press nuotr.

Vyrų nežavi ryškiai raudoni lūpų dažai. Taip, mums tai klasika, o stipriosios lyties atstovams atrodo, kad tai labai agresyvu, ypač prie raudonai nulakuotų nagų. Kad neatrodytumėte vyrams agresyvios, galite sumaišyti kelis raudonus atspalvius, kad spalva būtų švelnesnė. Arba galite pasirinkti šiek tiek rausvumo turinčius uogų spalvos lūpų dažus. Beje, mes manome, kad greičiausiai vyrams nepatinka ne raudona lūpų spalva, o baimė išsitepti ryškiu lūpdažiu – kaipgi nepabučiuosi savo damos...

Reuters/Scanpix nuotr.

Padūmavusių akių makiažas yra trečia vyrams šoką varanti tendencija. Daugelis sako, kad toks makiažas jiems asocijuojasi su filmais apie vampyrus. Čia padės spalvų gudrybė – pabandykite vietoj juodų ir tamsiai pilkų šešėlių naudoti kelių skirtingų tonų rudus arba vyšninius šešėlius. Sukursite švelnesnį efektą ir atrodysite patraukliau.

AP/Scanpix nuotr.

Dar vienas grožio elementas, kuris gąsdina vyrus - ilgų nagų manikiūras. Pastaruoju metu išpopuliarėjo vadinamosios karsto formos nagai. Nors ši tendencija skamba šiurpiai, tačiau tai viso labo ilgi nagai kvadratinės formos galais. Tokią madą pradėjo realybės šou išgarsėjusi, o dabar daugybės paauglių dievinama Kylie Jenner. Vyrams šie nagai atrodo atgrasūs ir pavojingi, o ypač užplūdus aistrai, kai moterys nejučiomis grybžteli smailais nagučiais.

Matte brown @_linadoll

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on Dec 30, 2015 at 11:26am PST

Paskutinioji grožio tendencija - vėduokles primenančios blakstienos. Tiesa, kad šiuo metu madingos išraiškingos, ilgos ir tankios blakstienos, deja, reta gali pasigirti tokia natūralia gamtos dovana. Todėl daugybė moterų renkasi dirbtines klijuojamas blakstienas ir gerokai persistengia. Kartais moterims net sunkiai pavyksta atmerkti akis, o toks vaizdas vyrų tikrai negundo. Dauguma stipriosios lyties atstovų pabrėžia ir tai, kad dirbtinės drugelių sparnus primenančios blakstienos tiesiog atrodo juokingai.

Reuters/Scanpix nuotr.