Žalioji arbata

Ne paslaptis, kad žaliojoje arbatoje gausu naudingų elementų, teigiamai veikiančių mūsų sveikatą. Viena žaliojoje arbatoje esančių medžiagų - epigalokatehino galatas. Pasak korėjiečių tyrimo, ši medžiaga pristabdo plaukų slinkimą, o jei arbata vartojama ilgesnį laiką, slinkimas gali ir visiškai išnykti.

Shutterstock nuotr.

Masažas aliejais

Galvos skalpo masažas aktyvina kraujotaką, plaukų folikulai greičiau ir efektyviau pasisavina reikalingas medžiagas, todėl plaukai auga sparčiau, tampa tvirtesni. Įrodyta, kad reguliariai galvą masažuodami eterinių aliejų mišiniais, galite pristabdyti slinkimą ir paskatinti plaukų augimą. Labiausiai tokiam masažui tiktų levandų, rozmarinų ir čiobrelių eteriniai aliejai. Porą šių eterinių aliejų lašelių reikėtų įmaišyti į paprastą masažo aliejų. Tokiu mišiniu masažuokite galvą keletą kartų per savaitę po 5-10 minučių.

Mityba

Kad plaukai augtų stiprūs, žvilgantys ir rečiau slinktų, peržvelkite savo mitybos racioną. Didžiausią teigiamą poveikį plaukų geresnei būklei daro šie maisto produktai:

* lašiša (plaukų žvilgesiui)
* graikiškas jogurtas ir kiaušiniai (skatina plaukų augimą)
* špinatai (padeda plaukams atsigauti)
* geležies turintys maisto produktai: jūros gėrybės, jautiena, tunas, pupelės, tofu sūris, moliūgai, menkė, kalakutiena, sardinės, brokoliai, ryžiai (apsaugo plaukus nuo slinkimo)
* vištienos krūtinėlė (plaukai auga storesni ir tvirtesni)

Shutterstock nuotr.

Kokybiškas poilsis

Prastą plaukų būklę lemia įvairios priežastys, tačiau viena dažniausių - stresas ir nepakankamas poilsis. Stenkitės vakare grįžę namo nebegalvoti apie darbus, namai turėtų tapti ramybės oaze. Ryte arba vakare skirkite laiko mankštai, kuri padėtų sukoncentruoti mintis į save ir atsiriboti nuo problemų. Dažniau pasilepinkite karšta aromatinga vonia, atraskite veiklą, kuri leistų atsipalaiduoti ir nustumti nerimą šalin. Skirkite pakankamai laiko miegui, nes pavargęs ir nualintas organizmas netruks reikalauti dėmesio rodydamas išsekimo ženklus, vienas jų - susilpnėję ir slenkantys plaukai.

Fotolia nuotr.