Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kiekvieną sezoną kosmetikos gamintojai bei šukuosenų ar makiažo meistrai pristato naujausias grožio tendencijas: makiažas, šukuosenos, nagų lako ir net odos spalva. Tačiau yra priemonių priemonių, kurios niekada nepalieka mūsų kosmetinių.

1. JUODAI APIBRĖŽTOS AKYS

Į madą atėjęs šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje juodas brūkšnelis, brėžiamas prie pat blakstienų, iki šiol simbolizuoja Holivudo žavesį. Be to, jis nereikalauja didelių pastangų  pilnam efektui išgauti papildomai tereikia tušo. Kad pravedimas ilgą laiką atrodytų nepriekaištingai, ir atlaikytų visą naktį trunkantį vakarėlį, pirmiausia akis pasibrėžiu juodu pieštuku, o paskui  skystu pravedimu. 

Nuotr. Shutterstock

2. LŪPOS LYG VYŠNIOS

Vienas labiausiai gundančių makiažo akcentų. Iš kojų verčiančios raudonos lūpos tinka ir prie vakarinės suknelės, ir prie džinsų. Dizaineriai niekada jo neišduoda, tad jeigu manai, kad raudona  tavo spalva, nesikuklink ir būk ryški dama.

Nuotr. Shutterstock

3. DŪMINĖS AKYS

Klysta tos, kurios mano, kad toks makiažas tinka tik vakarui. Rudi ir šviesiai pilki šešėliai bei kitos ryškesnės spalvos ne ką prasčiau atrodo ir dieną. Yra begalė dūminio makiažo variacijų, pritaikytų akių spalvai bei formai.

4. NUDE MAKIAŽAS

Tai mada, kuri niekada mūsų neapleis. Tiesa, nors ir atrodo kaip nereikalaujantis jokių pastangų, natūraliam makiažui tikrai reikia įgūdžių ir laiko. Darantis natūralų makiažą svarbiausia, kad veido oda atrodytų be priekaištų: kreminė pudra, maskuojantis pieštukas, šviesūs šešėliai (nebūtini), tušas (vienas brūkštelėjimas), šiek tiek paryškinti antakiai ir bespalvis lūpų blizgesys.

Kaip pasidaryti natūralų makiažą rasite ČIA

5. PUTLIOS LŪPOS

Dėl jų populiarumo reikėtų kaltinti Angeliną Jolie  ekranuose pasirodžius šiai pūstų lūpų savininkei visas pasaulis kaip pamišęs į lūpas ėmė leistis botoksą. Tačiau geriau rinktis putlinančius lūpų dažus ar natūralių spalvų blizgesius.

Nuotr. Shutterstock

6. HOLIVUDINĖS GARBANOS

Kalbu apie tokias, kurios atrodo lyg jus visą dieną būtumėte praleidusios paplūdimyje. Nuo neatmenamų laikų madingos garbanos su metais vis laisvėjo  jeigu praėjusio amžiaus trečiajame ir šeštajame dešimtmečiuose garbanos buvo stangrios, tai dabar jos blaškosi kaip tik nori aplink gražuolių veidus.

Nuotr. Shutterstock

Kaip pasidaryti tokias garbanas rasite ČIA

7. ŠVYTINTI ODA

Niekada iš mados neišeinantis dalykas. Blizgio dėka, oda atrodo sveikesnė. Teisingai jį tepant galima pakoreguoti veido ir kūno linijas. 

8. PRANCŪZIŠKAS MANIKIŪRAS

Nors daugelis mano, kad tai tik vestuvėms tinkantis nagų įvaizdis, tačiau nagučiai taip visada atrodys stilingai ir tvarkingai. Prancūziškas manikiūras itin tinka toms moterims, kurios nemėgsta iššaukiančių spalvų ir formų.

9. KARE ŠUKUOSENA

Kare kirpimas yra labiausiai klasikinis. Moterims patinka šis kirpimas, nes jis paprastas, bet universalus. Šiandien kare stiliui jau galima priskirti visus kirpimus su iškarpytais šoniniais plaukais. Štai klasikinis kare išoriškai priartina moterį prie 2530 metų, ypač, jei plaukai yra tankūs ir sveiki.

Nuotr. Shutterstock

10. RAUDONI NAGAI

Tai visų laikų klasika, kuri, pasirodo, itin patinka vyriškajai lyčiai. Tokie nagai atrodo seksualūs, patrauklūs ir tvarkingi. O jei dar derinami su raudonomis lūpomis, moteris atrodo fatališka dama, kuriai sunku atsispirti.