Teigiama, kad per metus vidutiniškai po chirurgo skalpeliu (dėl grožio reikalų) gulasi apie 17 mln. žmonių. Tai daug ar mažai? Ar visiems tos procedūros būtinos. Akivaizdu, kad grožio industrijos atstovai tik trina rankomis, nes šiems pasitobulinimams pasaulyje kasmet išleidžiama apie 26 mlrd. litų.

Ką žmonės dažniausiai trokšta patobulinti? Meniu itin platus (kaip aukštos kokybės restorane): nuo veido procedūrų (botokso, hialurono rūgšties arba riebalų injekcijos, plaukų šalinimas arba priauginimas lazeriu, lūpų didinimas, nosies formos koregavimas, trokštantys paslėpti amžiaus žymes - naikina raukšleles) iki kelių pagražinimo. Nepamirškime ir riebalų nusiurbimo, odos patempimo ir krūtų didinimo.

Nors plastinės chirurgijos operacijos populiariausios JAV, Brazilijoje, Indijoje, Kinijoje, Japonijoje ir Meksikoje, tačiau ir pas mus tai plinta lyg maras. Pramogų pasaulio žvaigždutės nesibodi demonstruoti lyg grybų po lietaus iššokusių keliais dydžiais didesnių krūtų, putlesnių lūpų ir lyg vašku nulieto veido.

Ši grožio manija, užvaldžiusi visą pasaulį, pakeičia ne tik žmogaus išvaizdą, bet ir asmenybę. Gali sukelti įvairias psichologines ligas, krizes, depresijas ir... tapti nevaldoma priklausomybe. Lyg alkoholis, narkotikai ar nikotinas.

Štai TOP 3 garsenybių, kurie niekaip negalėjo sustoti...

Pasaulio muzikos istorijoje labai ryškų pėdsaką palikęs atlikėjas - pasidarė net 10 nosies patobulinimo operacijų. Ne mažiau jis garsus ir dėl to, kad iš tamsiaodžio tapo baltuoju (nors teigiama, jog jis sirgo liga, kuri pakeitė jo odos pigmentą). Tačiau dėl veido operacijų net neverta diskutuoti - plastikos chirurgai savo ranką prikišo, ir ne kartą. 

Ši mados industrijos deivė taip pat plastinėmis operacijos profilaktiškai tobulina savo kūną. Deja, rezultatas labiau liūdnas nei įspūdingas, ji primena susiraukšlėjusią katę, o ne gražuolę. Jos veidas pripumpuotas botokso, kuris jai neleidžia nei šypsotis, nei supykti, nei išreikšti kažkokią kitą emociją. Senas kūnas, iššokę kaulai, lyg du arbūzai pūpsančios krūtys ir katės veidas. Gražu? Mums tai nelabai.

Ši moteris garsi ne dėl savo aktorinių pasiekimų, įspūdingo balso ar sportinių sugebėjimų, ji - plastinių operacijų rekordininkė. 74 metų damutė norėjo būti lyg laukinė katė. Ir viskas dėl savo brangiausiojo. Deja, kuo ji labiau panašėjo į tropinių miškų gyventoją, tuo vyras nuo jos bėgo toliau.