Vis dėlto, vairuojančių moterų skaičiui artėjant prie stipriosios lyties vairuotojų skaičiaus, reiktų balanso ir pasitikėjimo srityje. Štai keli patarimai, kaip jaustis jaukiau už vairo.

Visada mokykitės

Gėda, tačiau tik nedaugelis vairuotojų toliau mokosi po to, kai išlaiko egzaminą, nors pirmaisiais vairavimo metais įvykių kelyje tikimybė yra didžiausia.

Yra įmonių, kurios kurios siūlo vairavimo mokymo programą pažengusiems. Daug kas galvoja, kad vairuojant penkerius, dešimt ar daugiau metų jau žinoma viskas, ką galima žinoti. Tokia pozicija ne tik neteisinga, bet ir didina tikimybę patekti į eismo įvykį, tad būkite išmintingos ir mokykitės iš profesionalų.

Tolimesnis mokymasis yra neįkainojamas, jis suteikia daug pasitikėjimo baikščiai vairuotojai kelyje. Vairavimo egzaminas apima tik pagrindinius vairavimo elementus ir nepaliečia iššūkių, su kuriais galite susidurti kelyje. Vairavimo mokymo programa pažengusiems įtvirtina vairavimo įgūdžius visam gyvenimui ir netgi parodo tuos metodus, kurie gali išgelbėti jums gyvybę.

Griežtai pagal instrukciją

Elkitės priešingai nei dauguma vyrų – perskaitykite naudojimosi instrukciją ir susipažinkite su savo automobiliu, kad žinotumėte jį kaip nuluptą. Sudėtingose situacijose gali prisireikti tokių dalykų kaip rūko žibintai ir galinio lango šildymas, tačiau situacijos įkarštyje gali būti sunku surasti, kaip juos įjungti. Taip pat įsitikinkite, kad instrukcija yra daiktų dėtuvėje ar kitoje vietoje, kur ji turi būti, kad prireikus galėtumėte ja pasinaudoti.

Teisinga poza

Labai svarbu rasti teisingą vairavimo pozą. Žemesnėms moterims gali tekti prisitraukti arčiau vairo, kad pasiektų pedalus, tačiau tokiu atveju daug sudėtingiau saugiai vairuoti.

Idealiu atveju jūsų rankos turi būti šiek tiek sulenktos, kai riešai remiasi ant vairo viršaus, o vairuojant rankos turi būti „ketvirtis iki trečios“ pozicijoje ir ne aukščiau kaip „dešimt iki antros“. Jeigu jūsų rankos bus aukščiau, tai gali trikdyti vairo sukimo judesius. Taisyklinga poza taip pat palengvina naudojimąsi galinio vaizdo ir šoniniais veidrodėliais nesukinėjant galvos.

Kelyje

Kitų vairuotojų agresyvumas gali nesunkiai įbauginti, tad jeigu važiuojate ir jums nepatinka taip arti priekyje ar gale esantis automobilis, pakeiskite „kaimynus“. Parodykite kairį posūkį, aplenkite kliūtį ar apsukite ratą žiede, kad išvengtumėte bėdos.

Jeigu seksite, kas vyksta aplinkui, tai padės jums išvengti bet kokių nemalonių siurprizų. Dažnai naudokitės veidrodėliais ir žiūrėkite į kelią kaip įmanoma toliau. Kuo daugiau informacijos apie likusį eismą ir kelią priešakyje turėsite, tuo geriau.

Būtinas rinkinys

Kelių daiktų turėjimas su savimi gali tapti neįkainojamu, jeigu sugestų mašina ar, dar blogiau, patektumėte į avariją.

Automobilyje visada reiktų turėti antklodę, šiek tiek šokolado, vandens, žibintą, apsiaustą nuo lietaus, atsarginę mobiliojo telefono bateriją ir patvarius batus. Būsite pasirengusios bet kokiam atsitiktinumui.