Ingredientai

didesnių baklažanų 2 vnt.
tahini pastos 1 v. š.
citrinos sulčių
druskos a. š.
Galima pagardinti alyvuogių aliejumi ir lukštentomis kanapių sėklomis
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas. Šiam kartui – baklažanų užtepėlė.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Baklažanus nuplauti, subadyti šakute.
3. Šauti į orkaitę ir kepti apie 20 minučių, apversti, pakepti dar 10-15 minučių.
4. Imkite kokteilinę, sudėkite baklažanus, citrinos sultis, tahini, druską ir suplakite.
5. Dėkite į norimą dubenėlį, jeigu norite, užšlakstykite alyvuogių aliejaus, apibarstykite kanapių sėklomis.
6. Rekomenduojame skanauti su grilintomis tortilijomis.

Skanaus!

Baklažanų užtepėlė

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai