Baklažanų užtepėlė – tokia skani, kad gaminsite dar ne kartą

(5)
Baklažanų užtepėlė
Foto: Recepto autorius
Įvertinimas:
4.3571 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas. Šiam kartui – baklažanų užtepėlė.

Gaminimas

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Baklažanus nuplauti, subadyti šakute.
3. Šauti į orkaitę ir kepti apie 20 minučių, apversti, pakepti dar 10-15 minučių.
4. Imkite kokteilinę, sudėkite baklažanus, citrinos sultis, tahini, druską ir suplakite.
5. Dėkite į norimą dubenėlį, jeigu norite, užšlakstykite alyvuogių aliejaus, apibarstykite kanapių sėklomis.
6. Rekomenduojame skanauti su grilintomis tortilijomis.

Skanaus!

Baklažanų užtepėlė
Foto: Recepto autorius

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.