Baltymų šaltinis sportuojantiems ir lieknėjantiems – kynva salotos

(10)
Kynva salotos
Foto: Recepto autorius
Įvertinimas:
4.1818 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bolivinė balanda dar kitaip vadinama kynva. Ją galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

Gaminimas

1. Perplaukite kynvą.
2. Nusausintas kruopas supilkite į keptuvę ir ant viršaus pripilkite vandens, iki 1 cm.
3. Pastatykite keptuvę ant mažiausios ugnies, uždenkite dangtį ir taip virkite apie 10 min. Maišyti nėra būtina.
4. Palikite išvirtas kruopas atvėsti.
5. Supjaustykite pomidorus, avokadus, porą.
6. Viską sumaišykite.

Skanaus!

Kynva salotos
Foto: Recepto autorius

Receptu dalijasi Vegan pipiras.