Ingredientai
Gaminimo eiga
8–10 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45–50 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksinę pailgą formą (10x30 cm).
2. Bananus sutrinkite šakute. Gali likti ir didesni gabaliukai. Supilkite pieną, aliejų, suberkite cukrų. Viską išmaišykite.
3. Sumaišykite kartu miltus, kepimo miltelius ir druską, virtas balandas.
4. Sumaišykite kartu sausus ir skystus ingredientus. Sukrėskite tešlą į formą. Ant viršaus uždėkite perpus perpjautą bananą.
5. Kepkite apie 30 min. Patikrinkite, ar iškepė, plonu mediniu iešmeliu.
6. Kremui bananus sutrinkite su citrinų sultimis. Sumaišykite maskarponę su grietinėlę ir lengvai paplakite – vos pusę minutės. Sumaišykite su bananų mase. Kremą gaminkite prieš pat patiekdami, nes kitaip jis gali pajuoduoti.
7. Bananus traškučiams supjaustykite griežinėliais maždaug 0,3-0,5 cm storio ir sudėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstykite citrinos sultimis. Šaukite į įkaitintą iki 150 °C orkaitę ir kepkite apie 20-30 min. Išimkite ir atvėsinkite.
8. Virtas bolivines balandas paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite laikas nuo laiko pamaišydami apie 15 min. Stebėkite, kad kraštuose balandos nesudegtų.
9. Ant pyrago uždėkite kremo, puoškite bananų traškučiais ir bolivinių balandų pabarstais. Taip pat galite uždėti čiobrelio ar mėtos šakelę.
Atsiliepimai