Ingredientai

prinokusių bananų 3 vnt.
augalinio pieno 40 ml
aliejaus 40 ml
rudojo cukraus 40 g
miltų 100 g
virtų bolivinių balandų (raudonųjų arba juodųjų) 30 g
šaukštelių kepimo miltelių 2
druskos žiupsnelis
prinokusių bananų 2 vnt.
maskarponės 125 g
grietinėlės 50 ml
citrinos sulčių
virtų bolivinių balandų 50 g
prinokusių bananų
citrinos sulčių
Pyragas transformeris. Gali būti vien tik pyragas, gali būti su kremu, gali būti ir su visomis sudedamosiomis dalimis. Taip pat galima bananų traškučių arba traškių balandų pasigaminti daugiau ir valgyti desertui arba kaip priedus prie pusryčių arba kito maisto. Taip pat galima išlaikyti šio pyrago veganiškumą ir kremą pasigaminti iš bananų ir augalinės grietinėlės. Tegul fantazija liejasi laisvai! Su Bananų pyrago diena sveikina „Verdu ir kepu“ žurnalo komanda ir dalijasi ypatingai skaniu bananų pyrago receptu.

Gaminimo eiga

8–10 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45–50 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksinę pailgą formą (10x30 cm).
2. Bananus sutrinkite šakute. Gali likti ir didesni gabaliukai. Supilkite pieną, aliejų, suberkite cukrų. Viską išmaišykite.
3. Sumaišykite kartu miltus, kepimo miltelius ir druską, virtas balandas.
4. Sumaišykite kartu sausus ir skystus ingredientus. Sukrėskite tešlą į formą. Ant viršaus uždėkite perpus perpjautą bananą.
5. Kepkite apie 30 min. Patikrinkite, ar iškepė, plonu mediniu iešmeliu.
6. Kremui bananus sutrinkite su citrinų sultimis. Sumaišykite maskarponę su grietinėlę ir lengvai paplakite – vos pusę minutės. Sumaišykite su bananų mase. Kremą gaminkite prieš pat patiekdami, nes kitaip jis gali pajuoduoti.
7. Bananus traškučiams supjaustykite griežinėliais maždaug 0,3-0,5 cm storio ir sudėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstykite citrinos sultimis. Šaukite į įkaitintą iki 150 °C orkaitę ir kepkite apie 20-30 min. Išimkite ir atvėsinkite.
8. Virtas bolivines balandas paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite laikas nuo laiko pamaišydami apie 15 min. Stebėkite, kad kraštuose balandos nesudegtų.
9. Ant pyrago uždėkite kremo, puoškite bananų traškučiais ir bolivinių balandų pabarstais. Taip pat galite uždėti čiobrelio ar mėtos šakelę.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai