Kepti cepelinai su pievagrybiais: tiems, kas nemėgsta mėsos

(19)
Kepti cepelinai su pievagrybiais
Foto: Recepto autorius
Įvertinimas:
4.5789 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ingredientai:

Tešlai:
1,6 kg išvirtų bulvių (su lupenomis iš vakaro)
3 kg žalių bulvių
2 a. š. druskos
Įdarui:
400 g pievagrybių
1 kg morkų
1 vnt. poro
pipirų
druskos
Aliejaus kepimui

Kaip pasigaminti skanius cepelinus tiems, kas nemėgsta mėsos? Štai keptų cepelinų su pievagrybiais receptu dalijasi tinklaraštis „AuGalingas pirmadienis“.

Gaminimas

1. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Porą supjaustykite kuo smulkiau (naudokite baltą ir žalią dalį).
4. Išvirtas bulves nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
5. Bulves nuskuskite, sutarkuokite, nusunkite. Tarkius dėkite į tarkuotas virtas bulves, berkite druską ir išmaišykite. Įdėkite nuo nusunktų bulvių likusį krakmolą ir suminkykite tešlą.
6. Pievagrybius pakepinkite su lašeliu aliejaus, dėkite morkas, porus ir pašildykite dar kelias minutes.
7. Iš gautos bulvių masės darykite cepelinus. Virkite įkaitintame vandenyje apie 30 min.
8. Išvirtus atvėsinkite. Supjaustykite griežinėliais. Dėkite į įkaitintą keptuvę su mažu kiekiu aliejaus.
9. Iškeptus atvėsinkite ant popierinio rankšluosčio.

Skanaus!

Kepti cepelinai su pievagrybiais
Foto: Recepto autorius

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.