Azijietiška vištiena su migdolais: tokią gaminsite dar ne kartą

(5)
Vištienos blauzdelės su migdolais
Foto: Organizatorių nuotr.
Įvertinimas:
4.1429 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco iškepė lietuvišką vištieną su azijietiškais prieskoniais. Jam šis patiekalas sužadino malonius prisiminimus apie vaikystę ir receptu pasidalijo su jumis.

Gaminimas

Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.

Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.

Skanaus!

Šaltinis: www.DELFI.lt
Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite