Gardus užkandis: baklažanų suktinukai

(9)
Baklažanų suktinukai
Foto: Recepto autorė
Įvertinimas:
4.5294 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimas

1. Nupjaukite abu baklažano galus ir supjaustykite jį išilgai, plonomis juostomis. Nieko tokio, kad juostos platėja – svarbiausia, kad jos būtų maždaug vienodo storio.

2. Į uždaromą indą susluoksniuokite baklažaną: dėkite eilę baklažano juostų, pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, ant viršaus dėkite kitą eilę baklažano kol taip sudėliosite visą baklažaną. Uždenkite indą ir palikite baklažanus bent kelioms valandoms (geriausia – pernakt).

3. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite perteklinį baklažanų skystį, į įkaitusią keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite juos ant lėtos ugnies iš abiejų pusių. Baklažanus bus iškepę tada, kai visos juostos spalva tolygiai patamsės.

4. Iškepusius baklažanus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Palikite pilnai atvėsti.

5. Tofu truputį nusunkite. Rankomis arba šakute kuo smulkiau sutrinkite, supilkite citrinos sultis, sojų jogurtą ir gerai išmaišykite. Turite gauti vientisą, gana standžią, bet netrupančią masę. Jeigu masė pernelyg trapi – įdėkite dar truputį sojų jogurto. Išspauskite į tofu česnaką, suberkite smulkintus krapus, sukapotus riešutus (galima prieš tai švelniai paskrudinti), pipirus, viską išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, pasūdykite.

6. Ant baklažano juostos paskleiskite įdarą. Vyniokite suktinukus beveik nespausdami. Jei jie sunkiai išlaiko neišsivynioję – dėkite mažiau įdaro arba persmeikite juos smeigtuku.

Skanaus!

Baklažanų suktinukai
Foto: Recepto autorė

Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite