Varškės pyragas, kurio norėsis dar ir dar

(6)
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
Foto: Recepto autorė
Įvertinimas:
3.6250 56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ingredientai:

Tešlai:
125 g šalto sviesto
1 ¼ stiklinės miltų
0,5 stiklinės kokoso drožlių
¼ stiklinės cukraus
¼ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
0,5 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Įdarui:
450 g varškės (9 proc. riebumo)
125 g grietinės
2 vnt. kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
200 g šviežių arba atitirpintų aviečių
1 a. š. vanilinio cukraus

Gaminant šį varškės pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago išeina tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių.

Gaminimas

8 porcijos

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

2. Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos atsiranda trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

3. Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.

4. Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).

5. Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.

6. Pyragą kepame 30 min įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.