Sotus vištienos ir pievagrybių pyrago receptas

(7)
Sluoksniuotos tešlos pyragassu vištiena ir pievagrybiais
Foto: Organizatorių nuotr.
Įvertinimas:
3.7778 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kai lauke šalta, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, virtuvėje ir šildomės karštais patiekalais. Todėl ir šis virtuvės profesionalų patiekalas pareikalaus daugiau laiko ir pastangų, bet gaminimo proceso paprastumas paskatins daugelį išbandyti naują receptą.

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco televizijos laidoje „Gardu Gardu“ iškepė vištienos, pievagrybių ir porų pyragą, puikiai tinkantį šaltiems vakarams.

Gaminimas

Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.

Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltą vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.

Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.

Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Skanaus!

Šaltinis: www.DELFI.lt
Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite