Lengva brokolių ir špinatų sriuba, kurios neatsisakys net vaikai

(7)
Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Foto: Organizatorių nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
3.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Ingredientai:

1 vnt. brokolio
100 g špinatų
1 vnt. svogūno
4 vnt. vidutinių bulvių
2 vnt. sultinio kubelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
ypač tyro alyvuogių aliejaus

Laidoje „Gardu Gardu“ temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco parodė, kaip išvirti lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą. Jis patikino, kad ir vaikai turėtų jos neatsisakyti, nes ji iš tikrųjų labai gardi.

Gaminimas

Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve į kaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
Foto: Organizatorių nuotr.
Šaltinis: www.DELFI.lt
Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite