Parmezano plutele pagardintas vištienos kepsnys – malonumas gomuriui

(3)
Vištiena su parmezanu
Foto: Recepto autorė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ingredientai:

4 vnt. vištienos krūtinėlių
2 vnt. kiaušinių
1 v. š. vandens
Miltų mišiniui:
1 stiklinės miltų
1 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų
Džiūvėsėlių mišiniui:
1 stiklinės džiūvėsėlių
0,5 stiklinės smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
1 a. š. džiovintos petražolės
1 a. š. česnako miltelių
1/3 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų pipirų
Kepimui:
4 v. š. sviesto
4 v. š. alyvuogių aliejaus

Greitai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su parmezano plutele buvo idealus pasirinkimas. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir t.t. Kitaip tariant, ką turime šaldytuve po ranka, tas labai gerai pasitarnauja kaip garnyras.

Gaminimas

8 porcijos

1. Gilioje lėkštėje kiaušinius išplakame su vandeniu.
2. Kitoje gilioje lėkštėje sumaišome miltus su druska ir juodaisiais pipirais.
3. Ir dar kitoje gilioje lėkštėje sumaišome visus ingredientus skirtus džiūvėsėlių mišiniui.
4. Vištos krūtinėles perpjauname išilgai perpus. Kiekvieną pjausnį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame dviguba maistine plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių (tik nesuplėšome). Taip paruošiame kiekvieną vištienos pjausnį.
5. Didesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. sviesto ir 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.
6. Kiekvieną pjausnį dedame į miltus, nupurtome nereikalingą miltų perteklių. Po to merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į džiūvėsėlius. Keptuvėje kepame po 2 pjausnius, kiekvieną pusę ~4-5 min, kol gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo pjausnio storio. Likusiems 6 pjausniams sunaudojame likusį sviestą ir aliejų. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir kitu garnyru.

Skanaus!

Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite