Ingredientai

spelta baltų miltų 1.5 puodelio
kepimo miltelių 1 a. š.
vandens 0.5 puodelio
druskos 0.5 a. š.
vandens 1 puodelis
avinžirnių miltų 1 puodelis
druskos 0.5 a. š.
žiedinio kopūsto 300 g
geltonų paprikų 2 vnt.
poro
shitaki grybų 150 g
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

1. Spelta miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais, pilkite vandenį ir suminkykite tešlą.

2. Tešlą iškočiokite ir dėkite ant kepimo formos.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.

4. Kopūstą, paprikas, porą ir grybus supjaustykite.

5. Avinžirnių miltus sumaišykite su druska ir vandeniu. Į šią masę berkite kopūstus, paprikas, porą ir išmaišykite.

6. Ant tešlos pilkite paruoštą masę. Viršų papuoškite grybais.

7. Kepkite orkaitėje apie 30 min.

8. Iškepus atvėsinkite ant grotelių ir papuoškite petražolėmis.

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai