Ingredientai

Silkės juostelė aliejuje 1 vnt.
Šaltas vanduo 100 ml
Miltai 2 šaukštai
Vidutinio dydžio svogūnas 1 vnt.
Balzaminis actas 1 a. š.
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Džiovinti krapai žiupsnelis
Porcijos: 6
Receptas labai tradicinis, itin greitai ir paprastai pagaminamas. Ant blynelių galite pabarstyti keptų svogūnų, bet jei nesate dideli keptų svogūnų mėgėjai galite patiekti ir be jų ar su kažkuo kitu – kas tik jums atrodo skaniausia ir tinkamiausia su tokiais blyneliais.

Gaminimo eiga

1. Vandenį sumaišome dubenyje su tiek miltų, kad gautumėte jogurto tirštumo tešlą. Nereikia, kad tešla būtų per daug tiršta, kitaip blynai bus kietoki.

2. Svogūną susmulkiname, apkepiname keptuvėje su aliejumi, paliekame atvėsti. Pusę svogūno sudedame į tešlą, išmaišome. Tešlą pagardiname pipirais, druska, džiovintais krapais.

3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.

4. Silkės juostelę supjaustome didesniais gabalėliais.

5. Pilame šaukštą tešlos į keptuvę, tuomet dedame pora silkės gabalėlių, užpilame puse šaukšto tešlos, kad padengtų silkės gabalėlius. Blynus kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

6. Puse likusio kepinto svogūno apibarstome silkės blynelius, o kitą pusę sumaišome su balzaminiu actu ir apibarstome ant blynelių. Galite ir visą likusį svogūną sumaišyti su balzaminiu actu.

Skanaus!

Blynai skanūs ir šalti, ir karšti, ir pašildyti mikrobangų krosnelėje. Tad bus puikus užkandis ne tik Kūčių dieną ar vakare, bet ir sekančią dieną ant Kalėdų stalo.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai